27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Tiskalnik na tkanine, ki (skoraj) ne potrebuje vode

1 min read

Kyocera, eno vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, se bo očitno preizkusilo tudi na področju mode. Obleka, ki jo je oblikoval Kunihiko Morinage, modni oblikovalec in ustanovitelj japonske modne znamke Anrealage, je bila namreč potiskana s pomočjo Kyocerinega brizgalnega tiskalnika Forearth, ki tiska na tkanine. Naprava, velika kot par omar, je svojo premiero doživela na nedavnem tednu mode v Parizu.

V čem je tiskalnik Forearth tako poseben? Predvsem je zasnovan tako, da za tiskanje na tekstil drastično zmanjšuje uporabo vode. Za razliko od malodane vseh konkurenčnih tiskalnikov ne rabi biti priklopljen na dovod vode, kar pomeni, da ga lahko tiskarne in studii postavijo praktično kamorkoli jim (najbolj) ustreza.

Poleg tega tiskalnik Forearth ne zahteva posebnih objektov za obdelavo oblačil s par in pranje, ki sta potrebna v postopkih pred in po konvencionalnem tiskanju tekstila. Za piko na i pa tiskalnik ohranja mehkobo tkanine, kar je pomembno v tekstilni in modni industriji, omogoča pa tudi visokoločljiv tisk na širokem spektru materialov, kot so bombaž, svila, poliester, najlon in mešane tkanine. Lastna pigmentna črnila pa omogočajo tako mehak otip nanešene barve kot visoko obstojnost na širokem spektru tkanin.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.