27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Danes vrata odpira Sejem Dom

2 min read

Od danes do nedelje, 10. marca bo na Gospodarskem razstavišču potekal največji sejem s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah, 62. Sejem Dom.

Na enem mestu bo več kot 300 podjetij iz 24 držav predstavljalo različne storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo, energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice. Predstavljeni bodo zadnji trendi oziroma novosti, inovacije in najbolj dovršeni proizvodi ter storitve, ki spremljajo gradnjo oziroma prenovo doma. Obiskovalci bodo lahko izkoristili sejemske ugodnosti, primerjali ponudbo in se posvetovali s strokovnjaki.

Vse dni bodo obiskovalcem na voljo z brezplačnimi nasveti svetovalci Gradbenega inštituta ZRMK ter svetovalne mreže ENSVET – Eko sklad. Prvi pokriva strokovno-tehnično področje, drugi pa področje kreditiranja in sofinanciranja okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb.

Rdeča nit letošnjih strokovnih obsejemskih dogodkov na sejmu, ki jih je oblikoval Gradbeni inštitut ZRMK, je gradnja in prenova stavb ter viri energije za njihovo delovanje. Dogodki so namenjeni strokovni javnosti in občanom, ki gradnjo ali prenovo načrtujejo ali jo že izvajajo, oziroma razmišljajo o menjavi vira ogrevanja ali drugih ukrepih.

Strokovnjaki svetovalne mreže ENSVET – Eko sklad združujejo znanja in novitete iz gradbene, arhitekturne in strojniške stroke ter znanja pri varčevanju z energijo. S tem želijo energetski svetovalci soustvarjati trajnostno prihodnost. Na sejmu svetujejo na področju učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije ter informirajo o dodeljevanju nepovratnih finančnih spodbud.

Oboji pa bodo odgovorili tudi na aktualno vprašanje, kaj nam bo prinesel nov sistem za obračunavanje omrežnine za električno energijo.

Kopalnica je najintimnejši prostor v hiši, kjer preživimo veliko svojega časa, zato je pomembno, da se v njej dobro počutimo. Merkurjevi svetovalci na sejmu nudijo brezplačne 3D izrise kopalnic, svetovanja in načrtovanja. Strokovnjaki MERKUR Energije pa bodo preučili potrebe in predlagali najbolj učinkovito energetsko rešitev za dom ali poslovni objekt.

Celoten spremljevalni program si lahko ogledate na povezavi:
https://www.sejemdom.si/o-sejmu/spremljevalni-program-2024/

“Tehnični podatki” o prihodu na sejmišče
Sejem je odprt od srede, 6. marca do sobote, 9. marca od 10.00 do 19.00, v nedeljo, 10. marca pa do 18.00.

Obiskovalci si lahko zagotovijo cenejšo vstopnico prek spleta. Vstopnica, kupljena v spletni prodaji, vključuje prevoz z LPP mestnim avtobusom do Gospodarskega razstavišča in nazaj na dan obiska sejma. Na voljo pa bodo tudi znižane vstopnice Happy Hour.

Več informacij o vstopnicah: https://www.sejemdom.si/za-obiskovalce/vstopnina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.