27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Častna HONOR-jeva: odlična kamera

4 min read

Danes sem se udeležil predstavitve novosti podjetja HONOR. Hitro rastoče podjetje je namreč predstavilo svoje letošnje adute in to dan pred odprtjem sejma MWC. Letošnji zastavonoša sliši na ime HONOR Magic6 Pro in nadgrajuje osnovo lanskega modela, ki je bil med najboljšimi na trgu. Tudi za šestico lahko že takoj napišem nekaj podobnega, saj na praktično nobenem področju ne pristaja na kompromise. In ker se danes bitka med premijskimi telefoni bije predvsem na področju fotografij in videa, je najpomembnejši del vsakega pametnega mobilnika njegov sistem kamera. To pa je področje, kjer HONOR Magic6 Pro resnično blesti.

Za prihodnost mobilne fotografije tokrat skrbi sistem kamere HONOR Falcon nove generacije, ki se močno zanaša tudi na algoritme umetne inteligence. Z njeno pomočjo so fotografije podnevi že primerljive z izkušnjo profesionalnega fotoaparata, največji preskok pa je viden pri nočnem fotografiranju, ki dela pametnim telefonom še največ preglavi. No, ne novemu čarovniku iz HONOR-ja. Sistema kamer HONOR Falcon vključuje glavno širokokotno kamero s senzorjem ločljivosti 50 MP, ultraširoko kamero (prav tako 50 MP) in impresivno periskopsko telefoto kamero s senzorjem ločljivosti kar 180 MP, ki prekaša večino konkurentov na trgu. »Matematik« v mobilniku v navezi z omenjenimi senzorji dela razliko – posebej ko gre za približevanje oddaljenih motivov ali pa fotografiranje hitrega gibanja. Naj ponazorim s primerom – pri fotografiranju športnih motivov (ali pa v mojem primeru eksplozivnih plesalcev flamenka) s povečavo med 2,5x in 10x HONOR Magic6 Pro praktično noben trenutni zastavonoša ne pride blizu – vem, ker sem za mizo preizkusil več telefonov.

Izjemno 180 MP periskopska telefoto kamera sicer ponuja kar do 100-kratno digitalno povečavo, a pri takšni oddaljenosti motiva je telefon bolje nasloniti na podlago ali posaditi na stativ, fotografiranje »iz roke« ne bo dalo pravih rezultatov. In potem je tu še programska oprema. Nadgrajeni algoritem za zajem z umetno inteligenco, HONOR AI Motion Sensing Capture, brez težav predvidi in posname odločilne trenutke v ultra visoki ločljivosti. Poleg tega se telefon ponaša s prilagojenim senzorjem HDR, ki zagotavlja fenomenalno izboljšavo dinamičnega razpona za 210 %, kar mu omogoča zajemanje resničnih barv tudi v svetlobnih pogojih z visokim kontrastom. Poleg tega fotoaparat ponuja izjemno veliko spremenljivo zaslonko f/1,4 in f/2,0, kar uporabnikom omogoča večji nadzor nad globinsko ostrino.

Strojno impresiven

Po strojni plati je HONOR Magic6 Pro čistokrvni zastavonoša. Telefon vključuje vrhunsko tehnologijo za zagotavljanje izjemne uporabniške izkušnje, uporablja baterijo na osnovi silicija – t. i. samooptimizirano silicijevo-ogljično baterijo druge generacije, ki zagotavlja kar 5600 mAh električne shrambe. O avtonomiji bom sodil po daljšem preizkusu, a celodnevno mučenje je telefon zmogel prestati. Omenjena napredna baterija je posebna še po nečem – za razliko od trenutnih baterij v telefonih se dobro odreže tudi pri nizkih temperaturah. HONOR se celo hvali, da bo tudi ob kapaciteti zgolj 10 % pri -20 °C omogočala predvajanje videoposnetkov YouTube kar 81 minut, kar je resnično impresivno. Hitrost polnjenja je zgledna – do 80 W po žici in za marsikoga nepredstavljivih 66 W brezžično!

HONOR Magic6 Pro postavlja tudi nov mejnik za dobro počutje uporabnika s svojim izjemnim 6,8-palčnim zaslonom LTPO Eye Comfort Display z nizko porabo energije. Zaslon vključuje inovativne funkcije, kot so tehnologija PWM, dinamična zatemnitev, prilagojeni cirkadiani nočni prikaz in naravni ton, ki daje prednost udobju uporabnika. Vodilna frekvenca zatemnitve 4320 Hz PWM v panogi zmanjšuje obremenitve uporabnikovih oči. Prilagodljiv cirkadiani nočni zaslon uporablja zmožnosti umetne inteligence za prilagajanje posameznim vzorcem spanja in tako izboljša kakovost spanja. Poleg tega funkcija Nature Tone samodejno prilagodi barvno temperaturo glede na okolje, s čimer še dodatno zmanjša utrujenost oči – priznam, večerna vožnja z avtobusom in kratkočasenje s telefonom me je občutno manj utrudilo kot sicer. HONOR Magic6 Pro je opremljen še s HONOR NanoCrystal Shield zaščito, ki zagotavlja desetkrat večjo odpornost na padce kot prejšnja generacija telefonov, kar dokazuje izjemno vzdržljivost in robustnost.

Povsem pričakovano HONOR Magic6 Pro poganja mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 3, ki zagotavlja izjemne zmogljivosti, tudi generativne zmogljivosti umetne inteligence, ki preoblikujejo uporabniško izkušnjo.

Android s pametno preobleko

HONOR Magic6 Pro poganjata Android 13 ter najnovejša različica programske rešitve HONOR MagicOS 8.0, ki prinaša pomembne nadgradnje različnih funkcij. MagicRing omogoča brezhibno povezljivost med napravami HONOR (vse morajo biti na isti brezžični dostopni točki in prijavljene v HONOR račun), kar izboljša uporabniško izkušnjo. Z uvedbo Magic Capsule lahko uporabniki raziskujejo široko paleto novih možnosti z izboljšano interakcijo. AI Privacy Call 3.0 zagotavlja izboljšano zasebnost uporabnikov med klici. Tudi večopravilnost je urejena zgledno. Navdušuje poteg informacij med različnimi aplikacijami.

Več o telefonu pa po nekajdnevnem preizkusu. A na 1299 evrov cenjeni HONOR Magic6 Pro veliko obeta – je presneto dober telefon.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.