29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Ambilight televizorji z letnico 2024 že napovedani

2 min read

Philips je letos resnično pohitel in napovedal nove televizorje z letnico 2024, čeprav bomo večino njih na policah trgovin ugledali šele poleti, tiste najboljše pa šele jeseni. Poleg že pregovorno fantastične osvetlitve okolice Ambilight, ki letos praznuje 20 let, se lahko pohvalijo z vrsto zanimivih novosti, kot so Ambilight Plus, novi dvojedrni slikovni procesor P5 AI Dual Engine, slikovni procesor P5 AI 8. generacije, zaslonska tehnologija META 2.0 ter akustične rešitve partnerskega podjetja Bowers & Wilkins.

Zastavonoša letošnje generacije je model OLED+959, ki bo na voljo v velikosti 65″ in bo opremljen z novim procesorjem P5 AI Dual Engine 8. generacije, zaslonom s tehnologijo META 2.0, Ambilight Plus ter integriranim 102 W 5.1.2 zvočnim sistemom Bowers & Wilkins.

Korak nižje na prestižni in cenovni lestvici bo serija OLED+909, ki bo na voljo junija v velikostih 55″, 65″ in 77″, opremljena bo z novim procesorjem P5 AI 8. generacije, zaslonsko tehnologijo META 2.0, 4-stranskim sistemom Ambilight in 81W 3.1 zvočnim sistemom Bowers & Wilkins.

Nabor televizorjev z matriko OLED bo dopolnila serija OLED819 , ki prinaša izbiro zaslonov 48″, 55″, 65″ in 77″. Prihaja s prenovljenim procesorjem P5 AI 8. generacije, novim zmogljivejšim zaslonom OLED_EX ter 3-stransko osvetlitvijo Ambilight.

Osvetlitev Ambilight Plus je nadgradnja že tako izpopolnjene različice Ambilight Next Gen. Individualnim barvnim LED-diodam na zadnji strani televizorja je v rešitvi Amblight Plus dodana kopica svetlobnih leč. Rezultat je približno 4-krat večja barvna globina ter mehkejši barvni prehodi. Funkcija Ambient Intelligence V3 v novih televizorjih OLED še bolje optimizira sliko HDR, še posebej pri svetlih pogojih gledanja, hkrati pa ohranja ustvarjalni namen režiserja, kadar televizor gledamo v temnejših svetlobnih pogojih.

Vsi televizorji z letnico 2024 v premijskem razredu prihajajo z izboljšano igričarsko izkušnjo – z novo igričarsko menijsko vrstico. Ta igralcem omogoča izboljšano doživetje, s takojšnjim prilagajanjem signalom iz igralne konzole in spremljanjem nastavitev iger. Podpora funkcije MEMC ter 144 Hz VRR osveževanje slike v igrah, za piko na i pa je obogatena še s podporo zapisu formata Dolby Vision.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.