25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kyocera prevzela bivšo Xeroxovo podjetje

2 min read

Kyocera bo svojo ponudbo pisarniškega in produkcijskega inkjet tiskanja razširila s prevzemom francoskega podjetja Nixka, ustanovljenega s strani nekdanjih zaposlenih v podjetju Impika, po tem ko ga je Xerox zaprl. Prevzem 100-odstotnega lastništva Nixke s strani Kyocere bo stopil v veljavo 1. aprila.

Leta 2013 je Xerox prevzel podjetje Impika s sedežem v Aubagnu v Franciji, ki je kmalu postalo proizvajalčevo globalno središče inovacij za brizgalne tiskalnike. Vendar pa je Xerox konec leta 2019 obrat zaprl in se osredotočil na razvoj brizgalnih tiskalnikov v ZDA.

Kasneje, leta 2020 pa je skupina nekdanjih zaposlenih v Impiki, vključno z ustanoviteljem Paulom Morgavijem, ustanovila podjetje Nixka. Nixka se osredotoča na razvoj trajnostnih integriranih brizgalnih rešitev za številna področja tiskanja, vključno s pakiranjem, pošiljanjem in naslavljanjem pošiljk, komercialnim tiskom, založništvom in industrijskim tiskom na posebne materiale, kot sta na primer tekstil in keramika. Podjetje že sedaj pri izdelavi svojih rešitev uporablja tiskalniške glave Kyocera in se opisuje kot “ekipa strokovnjakov, ki strankam po vsem svetu ponuja najbolj relevantne proizvodne brizgalne rešitve”.

Kyocerino znanje in izkušnje s tiskalnimi glavami segajo v petdeseta leta prejšnjega stoletja. Od leta 2007 pa razvija svojo dejavnost digitalnega tiskanja in jo širi na nove aplikacije v komercialnem in industrijskem tiskanju. Kyocerine hitre brizgalne tiskalniške glave so postale ključni sestavni del znotraj industrijskih brizgalnih tiskalnikov in so pridobile močan položaj na trgu z omogočanjem digitalnega tiskanja pri visoki hitrosti in visoki ločljivosti. Pred štirimi leti pa je Kyocera pod svojo blagovno znamko dala na trg tudi svoj prvi Inkjet tiskalnik z imenom TASKalfa Pro 15000c.

V izjavi je predstavnik Kyocere dejal: »Kyocera bo s prevzemom Nixke razširila svoje poslovanje na nova področja, vključno s tiskalniškimi napravami, sistemi in integriranimi storitvami.« Povedal je še: »Kyocera želi čim bolj povečati koristi in sinergije z združevanjem strokovnega znanja obeh podjetij, kot tudi s spodbujanjem široke uporabe Inkjet tehnologij z razvojem novih izdelkov in aplikacij, s čimer želi prispevati k razvoju tiskarske industrije in k rasti skupine Kyocera.«

Po prevzemu bo podjetje Nixka delovalo pod imenom Kyocera Nixka, zaposluje pa 13 ljudi, vključno z izvršnim direktorjem Morgavijem. Podrobni pogoji posla niso bili razkriti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.