24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Galaxy S23 Ultra: kruha in mobilnih iger

4 min read

Zakaj danes odšteti več kot tisočaka za pametni telefon? Za vrhunske fotografije in igranje iger, kakopak!

Vse odkar so pametni telefoni presegli cenovno mejo tisočaka, torej so njihove cene izpisane s štirimestnimi številkami, dobim vedno več vprašanj, ali se nakup tako dragega telefona splača? Odgovor ni univerzalen, saj je odvisen od uporabnikovih potreb in navad, no, bolj razvad. Imajo pa t. i. premijski telefoni vsekakor nekaj adutov ter asov v rokavu.

Oglejmo si primer. Če bodo obveljali trendi zadnjih let, potem bo letos v Sloveniji skoraj zagotovo najbolj prodajan primerek premijskega mobilnika Samsung Galaxy S23 Ultra. Ta jasno nagovarja uporabnike, ki ne pristajajo na kompromise. In so za tehnološke dobrote, ki zagotavljajo vrhunsko uporabniško izkušnjo v dlani, ušesu in pred očmi, pripravljeni odšteti kakega stotaka več od povprečja. S čim torej Galaxy S23 Ultra izstopa?

Brezkompromisna Samsung Galaxy kamera

Prvi odgovor je na dlani: s sistemom odličnih kamer, poleg katerih se bohoti oznaka ločljivosti senzorja glavne kamere 200 MP. Da, 200 milijonov slikovnih pik, prav ste prebrali. To je več kot ogromno, slikovni senzor z neverjetno natančnostjo zajame vse epske trenutke, obenem pa za hkratno obdelavo več ravni visoke ločljivosti uporablja tehnologijo združevanja slikovnih pik. Rezultat je pričakovan: kamera telefona Galaxy S23 Ultra tako podnevi kot ponoči olajša zajemanje fenomenalne vsebine vsem, ki radi fotografirajo.

Kamere mobilnih telefonov so v praksi že vrsto let na največji preizkušnji, ko gre za fotografiranje v mraku ali temi. In prav v zahtevnih svetlobnih pogojih nova »ultra« blesti. Izboljšane možnosti funkcije Nightography spremenijo način, kako Galaxy S serija optimizira fotografije in videoposnetke v najrazličnejših svetlobnih pogojih. Snemanje priljubljene pesmi na koncertu, selfi v jami ali skupinski posnetek prijateljev na večerji – Galaxy S23 Ultra naredi ostrejše slike in videoposnetke kot njegovi mobilni bratje in predhodniki. Za piko na i pa poskrbi novi algoritem za obdelavo slikovnega signala z umetno inteligenco, ki izboljša prikaz podrobnosti predmetov in barvne tone. Profesionalcem je na voljo celo način Expert RAW, ki po vzoru digitalno zrcalno-refleksnih (D-SLR) fotoaparatov omogoča fotografiranje in urejanje slik v zapisih RAW in JPEG. Tako se lahko kar v mobilni aplikaciji poigrate s fotografskimi umetninami z večkratno osvetlitvijo ali celo astrofotografijo.

Se raje gledate v ogledalu oziroma ste tega že nadomestili s kamero na telefonu? Ker so kamere za selfije za današnjo komunikacijo pomembnejše kot kdajkoli prej, družina Samsung Galaxy S23 uvaja hitro samodejno ostrenje in kamero za selfije Super HDR, ki zdaj zmore zajemati fotografije ločljivosti 12 MP in video ultra visoke ločljivosti 8K, za občutno boljše slike in videoposnetke na sprednji strani telefona. Napredna umetna inteligenca kakopak analizira vsako podrobnost v kadru, tudi najmanjše podrobnosti obraza, kot so lasje in oči, in v fotografiji natančno povzame dinamične značilnosti osebe.

Nočno portretiranje še nikoli ni bilo enostavnejše.

Prihodnost mobilnega igranja iger

Kot se za zastavonošo spodobi, je Samsung v Galaxy S23 Ultra vgradil ta hip najzmogljivejšo mobilno platformo, na kateri kraljuje procesor Snapdragon® 8 Gen 2. Ne le, da je ta osemjedrnik pošastno zmogljiv – tako matematično kot grafično, glede na predhodnika je tudi bistveno varčnejši, kar je vsekakor dobrodošel podatek.

Kako brati tehnične podatke? S Samsung Galaxy S23 Ultra je igranje mobilnih iger en sam užitek, saj ga nobena igra za mobilnike ne spravi na kolena, telefon ne pozna trzanja in trganja slike pri akcijskih prizorih. Poleg tega je eden prvih telefonov, ki je že pripravljen na podporo sledenju žarkov v realnem času, ki se uveljavlja v novodobnih mobilnih igrah in skrbi za t. i. potopne igričarske izkušnje.

Igranje iger na odličnem in izjemno odzivnem AMOLED-zaslonu s 120-Hz osveževanjem je tako en sam užitek. Izjemne zmogljivosti procesorja pa pomenijo, da se ta ves čas ne napreza na polno, posledično se tudi telefon v rokah pretirano ne segreva – igričarji z izkušnjami že vedo, kako neugodno se je igrati z vročo napravo. V primeru Galaxy S23 Ultra so te skrbi odveč, pa še baterija ima daljšo avtonomijo, kar je velik plus pri igranju na poti in daleč stran od električnih vtičnic.

Zmogljiva strojna zasnova pa je ob prenovljenem uporabniškem vmesniku One UI 5.1 pravi recept za odlično uporabniško izkušnjo. Prav zato je z nakupom premijskega pametnega telefona težko zgrešiti – toliko bolj, če prisegate na odlične fotografije in video posnetke ali pa uživate v igranju iger.

Brezplačni bonbončki

Novi uporabniki telefonov serije Galaxy S23 lahko izkoristijo kar do štiri mesece brezplačne naročnine na premijske pretočne storitve YouTube Premium, YouTube Music Premium, YouTube Red ali Google Play Music, kjer lahko uživajo v predvajanju videa ali glasbe brez oglasov in prekinitev.

Promocija s štirimesečnim brezplačnim preizkusom naročnine YouTube Premium je na voljo kupcem, ki aktivirajo Galaxy S23, S23+ ali S23 Ultra vse do 2. aprila 2024!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.