16. julija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Usmerjevalnik Wi-Fi 6 za sodoben pametni dom

3 min read

Usmerjevalnik WRX560 predstavlja širitev Synologyjeve, v strokovni javnosti dobro sprejete linije usmerjevalnikov Wi-Fi 6. Novi model je zasnovan za zagotavljanje hitre in varne internetne povezave za domače uporabnike in manjša podjetja. Z intuitivnim in s funkcijami bogatim operacijskim sistemom Synology Router Manager (SRM) in zmogljivo strojno opremo je WRX560 primeren za reševanje vseh izzivov domačega omrežja.

Zasnova, ki temelji na zmogljivosti

WRX560 pod pokrovom skriva zmogljive elemente, ki zagotavljajo optimalno delovanje za zahtevne domače uporabnike in omrežne navdušence. WRX560, ki ga poganja tehnologija Wi-Fi 6, ponuja visoke hitrosti brezžičnega prenosa s kombinirano prepustnostjo do 3.000 Mbps. Tako zagotavlja hiter prenos in pretakanje brez uporabe predpomnilnika. Njegov štirijedrni procesor s frekvenco 1,4 GHz in 512 MB RAM-a omogočata, da upravlja do 150 povezanih naprav brez zastoja.

WRX560 je korak pred večino potrošniških usmerjevalnikov in ima nastavljiva vrata WAN/LAN 2,5 GbE za podporo visoko zmogljivih naprav ali super hitrih internetnih paketov. Poleg tega združljivost z na novo licenciranim spektrom 5,9 GHz omogoča dostop do pasu brez motenj za višje potencialne hitrosti povezave ali namensko brezžično povezavo.

Brezhibna povezljivost za celoten dom

WRX560 vključuje funkcije, ki izboljšajo brezžične povezave za hitrejšo in stabilnejšo povezljivost. Ta usmerjevalnik je mogoče vključiti v »Mesh« konfiguracijo z drugimi usmerjevalniki Synology za pokritost celotnega doma z visoko hitrim prenosom in pod enim skupnim Wi-Fi imenom3. Uporabniki z obstoječimi usmerjevalniki Synology lahko kar najbolje izkoristijo svojo napravo, če jo uporabljajo kot dodatno Wi-Fi točko.

Idealen za celotno družino

WRX560 vključuje obsežen nabor orodij za starševski nadzor in zmožnosti internetnega filtriranja prek paketa Safe Access in zagotavlja varnejšo uporabo interneta za vse družinske člane.

Omejitev časa pred zaslonom za otroke

Starši lahko nastavijo kvote za uporabo interneta ali omejijo dostop do interneta na določene ure za vsako napravo, ki jo uporabljajo otroci, vključno s prenosniki, pametnimi telefoni, tablicami in igralnimi konzolami.

Filtriranje spletnih vsebin

Preprečite otrokom dostop do spletnih mest za odrasle, nasilnih iger in družabnih omrežij ter filtrirajte neželene rezultate iskanja. Uporabniki lahko prilagodljivo uporabljajo filtre, na primer omejitev družbenih medijev med urami za domače naloge.

Sledenje uporabi

Varen dostop ponuja vpogled v dejavnosti otrok na spletu, na primer v dnevno količino časa, preživetega na spletu, ali v to, ali so poskušali obiskati neprimerna spletna mesta.

Napredne omrežne funkcije v Synology Router Managerju

SRM, znan po svoji priljubljenosti med navdušenci nad usmerjevalniki, vključuje množico naprednih omrežnih zmogljivosti, vključno z gostovanjem strežnika VPN, natančnim nadzorom uporabe pasovne širine naprav v omrežju in segmentacijo omrežja VLAN.

VPN Plus

Idealen je za delo na daljavo in pisarniško uporabo. VPN Plus ponuja možnost hitrega vzpostavljanja varnih povezav z notranjimi omrežji za usmerjevalnikom, premostitev več lokacij skupaj z varnimi tuneli IPsec za skupno rabo virov v različnih omrežjih in dostop do programske opreme namizja od koder koli z uporabo oddaljenega namizja.

Upravljanje prometa

Vgrajena orodja za upravljanje prometa v WRX560 uporabnikom zagotavljajo natančen vpogled in nadzor nad njihovim omrežnim prometom. Z možnostjo ogleda podrobnih informacij o prometu aplikacij in naprav ter uporabe politik upravljanja prometa in kakovosti storitev, lahko uporabniki optimizirajo svoje omrežje glede na svoje specifične potrebe.

Segmentacija omrežja VLAN

Funkcija segmentacije omrežja VLAN (virtual local area network) uporabnikom omogoča ustvarjanje omrežij VLAN in določanje pravil požarnega zidu po meri, politik kakovosti storitev in politik dostopa za vsak VLAN. Za domače uporabnike se segmentacija omrežja VLAN najpogosteje uporablja za izolacijo ranljivih naprav interneta stvari od glavnega omrežja, da so osebni računalniki in NAS zaščiteni pred morebitnimi vdori.

Oddaljeno upravljanje

Mobilna aplikacija usmerjevalnika DS ponuja široko paleto funkcij, vključno z nastavitvijo usmerjevalnika, spremljanjem prometa, starševskim nadzorom, ustvarjanjem omrežja za goste in upravljanjem omrežja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.