16. julija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kaj počno moji strežniki?

4 min read

To se zagotovo sprašuje vsak IT-skrbnik, nekateri celo večkrat na dan. Odslej jim bo (vsaj malo) lažje. Synology je namreč splavil Active Insight, platformo za spremljanje in upravljanje strežnikov NAS v oblaku, ki skrbnikom omogoča zaščito njihovih naprav Synology pred tveganji okvare strojne opreme, izgube podatkov, sumljivih dejavnosti, ranljivosti programske opreme in še veliko več.

»Več stotisoč uporabnikov je preizkusilo Active Insight v obdobju beta testiranja. Dobili so vpogled v izboljšani nadzor, upravljanje in varovanje podatkov v velikih namestitvah. Preverili so lahko, kako Active Insight pomaga podjetjem in ponudnikom storitev IT, da ohranjajo svoje strežnike Synology po vsem svetu zaščitene in varne,« je povedal Angel Huang, produktni vodja pri Synology Inc. “Ob uradni predstavitvi storitve smo opozorili tudi na več novih funkcionalnosti, ki jih pripravljamo v bližnji prihodnosti.”

Varno spremljanje velikih razpršenih namestitev

Active Insight je Synologyjeva nova storitev v oblaku, ki na pregledni in intuitivno zasnovani nadzorni plošči združuje najpomembnejše meritve delovanja sistema, informacije o stanju, dnevnike dejavnosti in varnostna opozorila ne glede na to, kako velike sisteme nameščenih naprav upravljajo. Nova platforma zagotavlja takojšen pregled pomembnih podatkov in na preprost način pomaga uporabnikom v namestitvi prepoznati ozka grla in problematične naprave.

Preprosto preverjanje na stotine nameščenih naprav v sistemu je pomemben napredek, vendar pa storitev Active Insight ponuja še veliko več. Poročila, opozorila in obvestila so bistveni del storitve, ki omogočajo zagotavljanje 24/7 naprekinjene zaščite. Ko skrbniki nimajo časa za proaktivno preverjanje svojih sistemov, Active Insight preverja in išče znake morebitnih težav in zbira podatke za prepoznavanje groženj v realnem času ali kasnejšo analizo.

Obvladovanje tveganj, preden postanejo težave

Poročila po meri v Active Insight omogočajo IT ekipam, da redno ocenjujejo stanje in varnost njihovega sistema prek strukturiranih povzetkov, ki jih je mogoče izvoziti in poslati po e-pošti za enostavno skupno rabo in arhiviranje. Poročila, ki so na voljo v obliki dokumentov in preglednic, zagotavljajo boljši vpogled v delovanje naprav, stanje posodobitev in varnostnega kopiranja ter v dejavnosti uporabnikov v celotnem sistemu.

V primeru da Active Insight oceni, da meritve kažejo na določeno tveganje za naprave ali podatke, obvesti skrbnike in predlaga verjetne vzroke in postopek odprave napak. Sistemsko definirane dogodke je mogoče dopolniti s prilagojenimi znaki ali mejnimi vrednostmi glede na individualne potrebe ali ocene. Z mobilno aplikacijo Active Insight pa imajo skrbniki sistema možnost prejemanja obvestil o vseh morebitnih težavah in pomembnih dejavnostih v sistemu.

Prijava, varnostno kopiranje in upravljanje posodobitev iz oblaka

Poleg spremljanja delovanja sistema Active Insight skrbnikom omogoča tudi izkoriščanje prednosti storitve v oblaku za zaščito strežnikov Synology pred zastarelo programsko opremo, luknjami v zaščiti podatkov in nepooblaščeno uporabniško dejavnostjo po vsem svetu. Skrbniki si lahko ogledajo združene podatke in pregledajo celotno varnost nameščenih naprav, preverijo stanje posameznih naprav, podrobno raziščejo poročila in uvedejo korake za odpravljanje težav, vse iz iste spletne konzole ali aplikacije.

Pregled poročila glede prijav v sistem lahko razkrije, ali je število neuspešnih poskusov preverjanja pristnosti še posebej visoko. Active Insight pošilja obvestila v realnem času, če vzorci prijav dajejo razloge za sum, kar omogoča skrbnikom, da dodatno pregledajo vpletene račune in naslove IP ter po potrebi ukrepajo.

Pregled statusov varnostnega kopiranja na napravo strankam pomaga preprečiti vrzeli v zaščiti podatkov v sistemih Synology zaradi neuspelih ali nepopolnih opravil varnostnega kopiranja v rešitvi Hyper Backupu in olajša nadaljnji pregled prizadetih naprav. Funkcija upravljanja posodobitev Active Insight pa ponuja aktivno upravljanje različic operacijskega sistema Synology DSM in drugih paketov Synology, kar omogoča skrbnikom, da zaznajo zastarelo sistemsko in programsko opremo ter vsilijo posodobitve neposredno iz spletnega vmesnika.

Prednosti za sisteme vseh velikosti

Active Insight se je izkazal za zmogljivo orodje v zelo različnih primerih uporabe. Avtomatizirano in centralizirano spremljanje ima očitne prednosti za velike razpršene namestitve. Vendar pa imajo tudi upravitelji majhnih sistemov koristi od zanesljivega dostopa in visoke razpoložljivosti, ki ju zagotavlja platforma, ki gostuje v oblaku.

Active Insight se opira na podatke telemetrije, ki jih zagotavljajo gostiteljske naprave, in ne zahteva dodatnih nastavitev ali vzdrževanja. Uporabniki lahko spremljajo in upravljajo sisteme različnih strank tako, da svojemu računu Active Insight dodajo Synology račune svojih strank. Zaradi tega je tudi zelo priročno orodje za organizacije in ekipe, ki želijo nadzor naprav prenesti na zunanje ponudnike storitev.

Dosegljivost

Active Insight je že na voljo na trgih po vsem svetu. Na voljo so brezplačni in Premium paketi. Storitve Active Insight zahtevajo račun Synology.

Zainteresirani uporabniki so vabljeni, da preizkusijo vse funkcije paketa Premium v 60-dnevnem brezplačnem preskusnem obdobju, tistim, ki se naročijo do konca leta 2022, pa so na voljo popusti za zgodnjo prijavo v višini do 50 %.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.