18. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nokia za krožno gospodarstvo

4 min read

Kako prodati telefone na izjemno konkurenčnem trgu in pri tem še (ne)kaj zaslužiti? Nokia stavi na trajnost in krožno gospodarstvo.

Zato je HMD Global, dom telefonov Nokia, danes na sejmu IFA v Berlinu predstavil Circular, revolucionarno novo naročniško storitev, katere temelj je trajnost, poleg te pa še štiri nove naprave, vključno z njihovim najbolj okolju prijaznim pametnim telefonom Nokia X30 5G, ki je izdelan iz 100-odstotno recikliranega aluminija in 65-odstotno reciklirane plastike. Okolju prijaznejša embalaža in njihova standardna dolgoživost obljubljata namreč prenovo portfelja naprav Nokia v vseh serijah.

Circular je revolucionarna nova naročniška storitev, ki ponuja bolj trajnosten in preprost način uporabe pametnih telefonov in tablic Nokia. S številnimi okolju prijaznimi nagradami spodbujamo ljudi, da svoje telefone obdržijo dlje. Circular zmanjšuje negativni vpliv, ki ga ima lahko lastništvo telefona na planet, tako da pametnih telefonov in tabličnih računalnikov ne pusti na odlagališčih, ampak jim omogoči drugo življenje. V okviru naročniškega modela gredo naprave Nokia skozi recikliranje, obnovo in ponovno naročnino ali pa v dobrodelne namene ter ljudem, ki jih najbolj potrebujejo. Poleg tega ljudem zagotavlja popolno svobodo izbire in spreminjanja naročnine. Za morebitno nenamerno poškodbo, izgubo ali krajo bodo poskrbeli brez ločenih mesečnih stroškov, po potrebi pa tudi za hitro zamenjavo.

Nokia X30 5G zagotavlja najmanjši okoljski odtis do zdaj in najboljšo fotografsko izkušnjo PureView

Nokia X30 5G je izdelana s 100-odstotno recikliranim aluminijastim okvirjem in 65-odstotno reciklirano plastično hrbtno stranjo, zaradi česar je to tudi njihov najbolj okolju prijazen pametni telefon. In to vse do embalaže – ta namreč s certifikatom FSC in 94 odstotki recikliranega papirja pri manjši velikosti embalaže prihrani tako pri emisijah CO2 kot pri transportu. Uporabo manjše embalaže je omogočila odstranitev polnilnika, s čimer so se dotaknili tudi reševanja e-odpadkov.

Brez kompromisov pri zmogljivosti telefona ima Nokia X30 5G vrhunske funkcije, vključno z najboljšo fotografsko izkušnjo. Kamera PureView s 50 milijoni slikovnih pik uporablja optično stabilizacijo slike (OIS) in AI za zajemanje osupljivih ultra širokokotnih in živahnih nočnih posnetkov. Fotoaparat je zaščiten s steklom Corning® Gorilla® Glass z DX+, odpornim proti praskam, ki omogoča, da 98 odstotkov vse svetlobe doseže velik senzor, vsebina pa oživi na 6,43-palčnem zaslonu PureDisplay s svetlimi barvami in gladkim pogledom.

Nokia G60 5G prinaša trajnost z dolgo življenjsko dobo za čim več ljudi

Nokia G60 5G, trajnostno izdelana s 100-odstotno reciklirano plastično hrbtno stranjo in s 60-odstotno recikliranim plastičnim okvirjem, prinaša dolgo življenjsko dobo serije X seriji G. Ljudem pomaga obdržati telefon dlje in prihaja z obljubo ‘3-3-3’ – tri leta nadgradenj OS Android, tri leta mesečnih varnostnih posodobitev in podaljšano triletno garancijo brez dodatnih stroškov. Nokia G60 5G ima 6,58-palčni zaslon FHD+ 120 Hz za izjemno gladko drsenje in trojno kamero z umetno inteligenco s 50 milijoni slikovnih pik. Tako vrhunske izkušnje postanejo bolj dostopne.

Nokia C31 je novi junak serije C, ki zagotavlja vzdržljivost z dolgotrajno tridnevno avtonomijo baterije

Nokia C31 je najnovejši pametni telefon iz priljubljene serije C. Njegovi aduti so značilna vzdržljivost, izboljšan 6,7-palčni zaslon HD+ in dolgotrajna tridnevna življenjska doba baterije3 s funkcijami za varčevanje, ki jih poganja AI. Poleg tega je opremljen z najnovejšim operacijskim sistemom Android, trojno zadnjo kamero in kamero za sebke, ki jo poganja Google Camera, ter izboljšano zaščito z odpornostjo proti prahu in vlagi. Zajamčeni dve leti rednih varnostnih posodobitev1 prinašata največjo varnost in vrhunsko vzdržljivost z zaščito IP52 iz enega najstrožjih proizvodnih standardov na svetu – vse to po izjemno ugodni ceni.

Nokia T21 je zanesljiva, družini prijazna močna naprava, ki je narejena tako, da traja

Nova Nokia T21, zasnovana s trdnim ohišjem iz aluminija, ima pokrov antene iz 60 odstotkov reciklirane plastike, zagotavlja vso vzdržljivost in izpolnjuje obljube, ki bi jih pričakovali od tablice Nokia. Dve leti nadgradenj programske opreme OS Android1 zagotavljata, da ostane sveža tudi v notranjosti. Vodilna zaščita v panogi z do tremi leti mesečnih varnostnih posodobitev je odlična za vso družino. Na podlagi uspeha svoje predhodnice je opremljena s funkcijami, ki jih zahtevajo oboževalci, kot so pretakanje videoposnetkov HD, glasovno klicanje in možnost plačevanja NFC.

NFC bo pomagal vašemu podjetju pri plačilih in skeniranju oznak NFC, medtem ko vam bo Second Screen omogočil razširitev in nadzor vašega računalnika z operacijskim sistemom Windows. In če se počutite ustvarjalni, skicirajte svoje ideje, beležite zapiske ali narišite svojo naslednjo mojstrovino z aktivnim peresom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.