24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

TCL presenetil s pametnimi očali

1 min read

Letošnji sejem MWC v Barceloni je pričakovano postregel z manj novostmi kot prejšnja leta, a smo vseeno lahko našli nekaj prebojni tehnologij. Za eno takšnih je poskrbel TCL, ki zadnja leta opravlja pionirsko delo na področju razvoja zaslonov.

Tokrat je poskrbel za pametna očala NXTWEAR G, ki imajo vgrajena dva mikro zaslona pasme OLED, zato so presenetljivo stilska in udobna. Kot pravijo v TCL jih utegnejo posvojiti predvsem ljubitelji filmov in igričarji, ki se bogatim vsebinam ne želijo odpovedati niti takrat, ko so na poti. Seveda pričakujejo tudi več implementacij v poslovnih okoljih, predvsem na račun dejstva, da so razvili rešitev, ki omogoča deljenje vsebin in sodelovanje na zaslonih prek več naprav, torej prenašanje vsebin zaslona med TCL-jevimi mobilniki, tablicami, prenosniki, televizorji in novimi očali.

Vsak v očala NXTWEAR G vgrajen zaslon OLED prikazuje sliko polne visoke ločljivosti (1080p), skupaj pa sestavita sliko, primerljivo televizorju diagonale 140-palcev in z razmerjem stranic 16 : 9. Ker očala ob ustrezni strojni opremi podpirajo tudi prikaz 3D vsebin ločljivosti 4K, vgrajena pa imajo tudi stereo zvočnika, je za digitalno zabavo odlično poskrbljeno. Poleg tega so združljiva z več kot sto pametnimi telefoni in praktično vsemi računalniki, ki jih poganja operacijski sistem Windows 10.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.