16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Osvežen slovar digitalnih izrazov

2 min read

Ob koncu leta 2020 so v digitalni agenciji iPROM izdali posodobljeno, že četrto tiskano različico slovarja digitalnih izrazov. Osvežena različica slovarja 4.0 obsega več kot 700 izrazov, ki jih v vsakdanji komunikaciji uporabljajo strokovnjaki za trženje in digitalni marketing. Z vidika razvoja stroke iPROMov slovar spodbuja uporabo slovenske terminologije, omogoča lažje sporazumevanje med strokovnjaki in daje dodaten digitalni pospešek.

»Če kdaj, potem je prav letos, v času pospešene digitalizacije, iPROMov slovar postal se bolj pomemben pripomoček sodobnega strokovnjaka za trženje in oglaševanje. V njem sistematično povzemamo najobsežnejšo dostopno zbirko slovenskih izrazov s področja digitalnega marketinga in oglaševalske tehnologije. Prepričani smo, da bodo terminološko obdelani izrazi v sodobni in dostopni obliki igralcem v digitalnem svetu v industriji 4.0 omogočili lažje medsebojno komuniciranje,« je povedal Simon Cetin, partner in ustanovitelj v iPROMu.

Za posameznika, organizacije ali skupine je jezik nosilec identitete, za stroko pa je terminologija nujen predpogoj za nadaljnji razvoj. Leto 2020 je prepričljiv dokaz, da bo naša prihodnost v industriji 4.0 še bolj digitalno povezana. Tehnologija namreč v teh časih gradi mostove med nami kot posamezniki in nas povezuje v skupnosti tako na organizacijski, lokalni kot svetovni ravni.

»Verjamem, da bo tehnologija v prihodnosti še bolj pospešila razvoj družbe in nam omogočila prehod v družbo 5.0. Naš terminološki slovar digitalnih izrazov zato ni le slovar, ampak tudi priročnik za boljše sodelovanje in razvoj družbe,« dodaja Cetin.

iPROMov slovar je v polnem obsegu na voljo tako v tiskani kot spletni različici. Na spletni strani lahko uporabnik išče prevode in opise izrazov s pogovornim botom iPROM Digitalcheck ter prek klepeta tudi hitro in enostavno predlaga nove pojme za nadaljnjo obdelavo. Z letošnjim letom je slovar na voljo tudi v obliki mobilne aplikacije, ki je v svetu industrije 4.0 postala obvezen pripomoček. Aplikacija je na voljo v Applovi trgovini oziroma Googlovi tržnici.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.