15. maja 2021

Tehnokrat

Moč tehnologije.

NEO z aplikacijo za televizorje

2 min read

Že ob predstavitvi Telekomove platforme NEO, ki je v naša življenja z glasovnim upravljanjem prinesla popolnoma novo izkušnjo upravljanja TV-vsebin, sem bil presenečen, da ni bila sočasno na voljo tudi ustrezna aplikacija za pametne televizorje. Zdaj pa je vendarle napočil tudi čas zanjo.

NEO TV Lite je aplikacija za pametne televizorje z operacijskim sistemom Android TV različice 7.0 ali novejše. Aplikacija uporabnikom, ki so naročniki Telekomove storitve, omogoča spremljanje TV- in radijskih programov, vsebin na zahtevo, snemanje in ogled nazaj do 7 dni na do petih različnih napravah (pametne TV-naprave, mobilniki in tablice). V aplikaciji so na voljo TV-programi v optimalni kakovosti s tehnologijo prilagodljivega bitnega toka. NEO TV Lite je na voljo naročnikom televizije Telekoma Slovenije, ki imajo vsaj en NEO Smartbox, NEO TV Lite pa je omogočen za, na primer, drugo ali tretjo TV-napravo v gospodinjstvu.

Aplikacijo NEO TV Lite uporabniki upravljajo z daljinskim upravljalnikom TV-naprave, ob tem pa je na voljo enaka programska shema iz nabora programov NEO Splet, kot jo uporabnik spremlja v mobilni aplikaciji ali na www.neo.io. NEO TV Lite ne omogoča glasovnega upravljanja vsebin in nakupa filmov v videoteki, tako da naročnik film v videoteki kupi prek NEO Smartboxa, nato pa si ga ogleda prek NEO TV Lite.

Cena programske opcije NEO TV Lite je 1,49 evra (z DDV). Naročilo je možno tudi prek Mojega Telekoma, NEO Smartboxa ali med postopkom vzpostavitve aplikacije NEO TV Lite na pametni TV-napravi.

V Telekomu Slovenije priporočajo, da uporabniki pred naročilom v tržnici aplikacij svojega pametnega televizorja preverijo, ali je NEO TV Lite na voljo, saj lahko nekateri nizkocenovni proizvajalci TV-naprav uporabljajo različice operacijskega sistema Android, ki ni Android TV.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.