19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kje je moj pametnjakovič?

2 min read

Samsung je predstavil novo storitev SmartThings Find, ki uporabniku pomaga hitro in enostavno najti njegove Galaxy naprave. Storitev bo na voljo na vseh Samsung napravah z Android 8 operacijskim sistemom ali novejšim. SmartThings Find uporablja tehnologiji BLE in UWB ter tako uporabnikom pomaga najti izbrane Galaxy pametne telefone, tablične računalnike, pametne ure in brezžične slušalke.

S SmartThings Find storitvijo lahko preprosto najdete pogrešano napravo, tudi če je ta brez povezave. Uporabniki SmartThings storitve se lahko odločijo za varno uporabo Galaxy pametnega telefona ali tabličnega računalnika za pomoč drugim uporabnikom pri iskanju izgubljenih naprav. Ko je naprava 30 minut brez povezave, ustvari BLE-signal, ki ga lahko zaznajo druge naprave v bližini. Če s SmartThings Find napravo prijavite kot izgubljeno, lahko kateri koli bližnji Galaxy pametni telefon ali tablični računalnik opozori Samsung strežnik na njegovo lokacijo, Samsung bo pa obvestil uporabnika. Vsi uporabniški podatki v SmartThings Find storitvi so šifrirani in zaščiteni, tako da lokacija naprave ni razkrita nikomur drugemu razen njenemu lastniku.

Iskanje naprave je še lažje z vgrajenimi zemljevidi in možnostjo zvonjenja izgubljene naprave. Če izgubite napravo, preprosto odprite SmartThings Find storitev na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku in izberite napravo, ki jo želite najti. Na zemljevidu se vam bo prikazala natančna lokacija vaše naprave. Ko boste dovolj blizu naprave, lahko izberete možnost zvonjenja ali za iskanje uporabite razširjeno resničnost, ki prikazuje barvne grafike, ki se večajo, ko se bližate napravi.

Za več informacij obiščite www.samsung.com/si/apps/smartthings/.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.