26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Matebook X s popolnoma novo uporabniško izkušnjo

2 min read

Najnovejši model vrhunske serije prenosnikov Huawei MateBook X bo moč od jutri naprej prednaročiti v Sloveniji. Prednaročila bodo odprta do 11. novembra, če pohitite, pa boste kot darilo prejeli še vrhunske brezžične slušalke Huawei FreeBuds 3, nahrbtnik in paket storitev. Za vrhunski prenosnik bo sicer treba odšteti vsaj poldrugega tisočaka.

Prenosni računalnik Huawei MateBook X tehta zgolj kilogram in na najdebelejšem delu meri le 13,6 mm. Kot tak prinaša popolnoma novo izkušnjo mobilnosti. Delo z njim je zaradi lahkosti v veselje, saj se z ohišjem le malo večjim od 13-palčnega (33 cm) zaslona prilagaja vsaki večji torbi ali
nahrbtniku. Vitkost prenosnika pa ne gre na račun vzdržljivosti. Kovinsko ohišje iz zlitine magnezija in aluminija, izdelano z natančnim CNC-rezalnim postopkom, je namreč izredno robustno, medtem ko napreden postopek obdelave zagotavlja gladko površino in eleganten videz.

Njegov velik adut je zaslon. S 13-palčno diagonalo, tehnologijo LTPS in razmerjem 3:2 stranic prinaša razkošno ločljivost 3K (3000 x 2000 pik) ter je sposoben prikazati 100 % barvnega obsega sRGB. Dosega tudi 90-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem, zato nudi izjemno izkušnjo, če delate, se igrate ali gledate filme. Poleg tega je zaslon občutljiv na dotik (10 točkovni) in s pomočjo prepoznave kretenj nudi bolj intuitiven vmesnik za interakcijo z napravo. Zaslonsko sliko je na primer mogoče hitro posneti s sočasnim potegom treh prstov proti spodnjemu robu. Občutljivost na dotik dodaja tudi novo dimenzijo uporabniške izkušnje pri sodelovanju na več zaslonih.

Funkcija sodelovanja na več zaslonih s tehnologijo Huawei Share omogoča nemoteno sodelovanja med pametnimi telefoni in osebnimi računalniki. Ko sta napravi povezani se praktično na zaslonu prenosnega računalnika Huawei Matebook X prikaže okno z zaslonom pametnega telefona. Poleg preproste izmenjave datotek po principu »povleci in spusti«, to omogoča tudi odpiranje datotek, ki so fizično shranjene na pametnem telefonu, in dostop prenosnega računalnika do njegovih komunikacijskih zmogljivosti. Sprejemanje običajnih in video klicev je zaradi tega preprostejše in udobnejše.

Eleganten, lahek in tanek prenosnik obenem zagotavlja zmogljivosti za nemoteno opravljanje vsakodnevnih nalog. Intelovi procesorji Core desete generacije in do 16 GB delovnega pomnilnika (RAM) pa sta garancija nemotene produktivnosti in večpredstavnostne izkušnje. Medtem ko za nemoteno internetno povezavo poskrbi vmesnik za brezžična omrežja Wi-Fi 6 s stabilno in kar trikratno hitrostjo prenosa podatkov v primerjavi s standardom Wi-Fi 5.

Kljub neverjetni kompaktnosti Huawei MateBook X z baterijo nazivne zmogljivosti 42 W nudi neverjetno življenjsko dobo. Po zaslugi Huaweieve pametne rešitve upravljanja, baterija omogoča do 9 ur predvajanja večpredstavnostnih vsebin. Dodan je izredno prenosen 65-vatni napajalnik žepne velikosti s standardnim priključkom USB-C. Prenosnik je sicer opremljen z dvema dvosmernima priključkoma tega tipa, da ustreza potrebam vseh uporabnikov.

V Sloveniji bo prenosnik na voljo v mistično srebrni in gozdni zeleni barvi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.