30. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Na Olimpijskih igrah pričakujte tudi hekerje!

1 min read

Tako, pa so se začele. Zimske Olimpijske igre 2014 namreč. Nobenega dvoma ni več, da gre za logistični podvig in polom hkrati, saj se udeleženci, vajeni “zahodnega” življenjskega sloga pritožujejo nad vsem – od hotelskih namestitev, javnega prevoza, hrane … Za dodatno slabo voljo pa bodo, skoraj brez dvoma, poskrbeli tudi hekerji, ki ta dogodek vidijo kot zlato jamo za krajo osebnih podatkov.

Olimpijske igre Soci

Večina svetovnih hekerjev je namreč skoncentrirana prav v Rusiji, obisk državljanov z vsega sveta pa je zadnje idealna priložnost, da jim ukradejo digitalne identitete ter praktično vse osebne podatke, ki jih premorejo v digitalni obliki. Prijavljanje v nezaščitena brezžična omrežja je tako strogo odsvetovano, a tudi vsi varnostni ukrepi utegnejo biti zaman, saj so digitalne kriminalne združbe odlično organizirane znajo klonirati tudi mobilne bazne postaje ter druga brezžična omrežja, na katera se prijavljajo uporabniki s svojimi napravami.

FRANCE-INTERNET-COMPUTING-CHALLENGE-HACKERS

Če mene vprašate – verjetnost, da vam bo kdo vsaj poskeniral vse možne podatke, je v Sočiju vsaj 90-odstotna. Pa navijajte za naše!

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.