20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Xperia 5: ker Sony še obstaja

2 min read

Sony še ni vrgel puške v koruzo, kar zadeva mobilne telefone. Nov prodajni adut naj bi bila tudi nova Xperia 5. Ta posnema paradnega konja, model Xperia 1, le da sodobne tehnologije skriva v manjšem ohišju. K sreči telefon ohranja OLED zaslon CinemaWide, ki premore 6,1-palčno diagonalo z razmerjem stranic 21 : 9. Eleganten kovinski okvir ščiti trpežno steklo Corning® Gorilla® Glass 6 na sprednji in zadnji strani, mobilnik pa se ponaša še z odpornostjo na vodo IP65.

Glavni adut naj bi bila kamera, oziroma več njih. Xperia 5 odlikuje BIONZ X™ for mobile in napredna kamera s tremi objektivi, 12 milijoni slikovnih točk ter optično stabilizacijo slike Optical SteadyShot™. S 16-mm objektivom za širokokotne posnetke, vsestranskim 26-mm in 52-mm portretnim in tele objektivom (ekvivalenten 35 mm) je sistem kamer pripravljen na vsako priložnost.

Telefon pozna način neprekinjenega fotografiranja (burst), ki omogoča fotografiranje do 10 sličic na sekundo z uporabo sledenja AF/AE (samodejno ostrenje in samodejna osvetlitev). Xperia 5 ima tudi izboljšane načine AF/AE z do 30 sličic na sekundo, ki omogočata snemanje premikajočih se predmetov z natančno izostritvijo.

Ostala ključna drobovina je ameriška, saj vsebuje najnovejšo platformo Qualcomm® Snapdragon™ 855 Mobile z integriranim LTE-modemom X24 za izboljšano delovanje z gigabitno povezljivostjo LTE. Ponaša se s tehnologijo 4 x 4 MIMO, ki podpira frekvenčne pasove LTE, vključno z nizkimi frekvenčnimi pasovi, tako ostanete povezani tudi na področjih s šibkim signalom.

Androidni operacijski sistem je še številke 9, a bo morebiti že oktobra, ko bo telefon naprodaj, napredoval v naslednji razred.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.