23. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

ThinkBooki za mlado delovno silo

2 min read

Če so prenosniki ThinkPad že več kot četrt stoletja sinonim za poslovne prenosnike, sedaj dobivajo resno konkurenco v hiši. Lenovo z novo družino prenosnikov ThinkBook nagovarja predvsem milenijce in predstavnike generacije Z, ki so že zasedli delovna mesta.

Družina prenosnikov ThinkBook je bila zasnovana za potrebe malih in srednje velikih podjetij, ki imajo proračunske omejitve, a si želijo naprednih naprav. Po zunanji podobi prenosniki ThinkBook spominjajo na potrošniške prenosnike, saj jih krasi aluminijasto ohišje, v notranjosti pa ne manjka rešitev za poslovni svet, npr. varnostnih funkcij ThinkShield.

Raziskava podjetja Lenovo, opravljena v ZDA, Južni Ameriki, Evropi in Aziji, je uporabnike spraševala, katerih lastnosti si najbolj želijo v njihovem delovnem prenosniku. Skoraj 40 % predstavnikov generacije milenijcev in generacije Z je odgovorilo, da jih najbolj zanimata material, iz katerega je izdelan prenosnik, in njegova zunanja podoba. Želijo si namreč naprav, ki dopolnjujejo njihovo osebnost in nudijo uporabniško izkušnjo, podobno tisti na pametnih telefonih. Prenosnik je del njihove digitalne garderobe.

Danes ti tehnično zavedni skupini predstavljata skoraj 60 % nove delovne sile, poleg premijskih naprav pa od sodobne tehnologije pričakujeta, da jim bo omogočala delo od kjer koli. Ne glede na delo v pisarni, poslovna ali zasebna potovanja, si uporabniki želijo prilagodljivih sodelovalnih orodij, ki jim bodo omogočala, da so kreativni in produktivni kjer koli že so. Pametne funkcije, napredna povezljivost in brezšivne zmogljivosti so tisto, kar iščejo, skrbniki IT v podjetjih pa se navdušujejo nad varnostnimi rešitvami ThinkShield, ki ščitijo končne uporabnike.

Prenosniki ThinkBook niso le premijskega videza, takšni so tudi na otip, poleg tega pa prinašajo vrsto tehnoloških inovacij. Kombinacija aluminija in magnezija, iz katere je izdelano ohišje, in vrsta poslovnih funkcij, poskrbi, da so to prenosniki po okusu sodobne in dinamične delovne sile.

Funkcije:

Zmogljivosti:

Procesorji Intel® Core™ 10. generacije zagotavljajo izjemne zmogljivosti in se s pomočjo umetne inteligence inteligentno prilagajajo posamezni nalogi. Več informacij najdete
Hitri pogoni PCIe SSD in pomnilnik DDR4 so kos tudi največjim obremenitvam, za dodatno hitrost pa skrbi bliskovni pomnilnik Intel® Optane™ Memory H10
Super hitra internetna povezljivost z gigabitnimi hitrostmi – tako žično (RJ45) kot opcijsko brezžično z Intel® Wi-Fi 6 (1)

Varnost:

Vklop in odklepanje naprave z enim dotikom pametnega gumba – gumb za vklop ima vgrajen bralnik prstnih odtisov.
Zasebnost je zagotovljena – spletna kamera je opremljena z zaslonko ThinkShutter.

Pametnejše delo:

Zaščita vmesnika brezžične miške pred izgubo ali krajo – skrita vrata USB.
Hitre tipke za aplikacijo Skype for Business – takojšnje odgovarjanje na klice.
Vrata USB-C 2. generacije skrbijo za hitro povezavo in polnjenje katerekoli priklopljene naprave. Tako odpade potreba po prenašanju dodatnega polnilca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.