26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Honor serija 20 – najboljše, kar bomo videli letos?

3 min read

oznor

V luči svežih obračunov med ameriškimi oblastmi in kitajskimi proizvajalci elektronskih izdelkov je današnja predstavitev pametnih telefonov Honor 20 Series morebiti res tehnološka pika na i. Čeprav je Honor hčerinska družba velikana Huawei, proti kateremu je trenutno naperjenih veliko ameriških puščic, pa je predstavilo pametni telefon, ki je v marsičem najboljši na svetu.

Utrinek s predstavitve v Londonu.

Kamera brez konkurence
Denimo v fotografiji. Model Honor 20 Pro se namreč ponaša s štirimi kamerami, poleg katerih se bohotita napisa 48 MP in AI. To pomeni, da lahko glavni slikovnih senzor, ki je precej večjih dimenzij kot pri tekmecih, ujame več svetlobe in jo razvrsti v ločljivost kar 48 milijonov pik. AI pa je umetna inteligenca, ki mu že tako bogat nabor podrobnosti v sliki pomaga še izboljšati. Rezultat je noro dober, kaj dober, naravnost fantastičen. Honor 20 Pro v temi slika bolje kot katerikoli drugi telefon. Kamera je tudi na preizkusu DxOMark, ki velja za standard v industriji, dobila izjemnih 111 točk za kakovost slike in se zasidrala na prvem mestu med pametnimi telefoni.

Najboljša kamera ta hip.

Čeprav je glavni senzor v bistvu Sonyjev čip IMX586, ki ga bodo v prihodnje dobili še drugi modeli, Honorjev telefon vključuje lastni napredni način fotografiranja AI Ultra Clarity in AIS Super Night način, ki uporabnikom omogočata bolj ostro jasno fotografijo v vseh svetlobnih pogojih – tudi popolni temi. Pohvali se namreč z najširšo zaslonko – F1.4 – v industriji. Za preostalimi lečami kamere se skrivajo še: 16MP “Super Wide Angle” širokokotna kamera, 8MP telefoto kamera in 2MP makro kamera, ki uporabnikom omogoča širše in bližje zajemanje neposredne okolice, ki si pri delu pomaga z novo nadvse napredno optično stabilizacijo slike.

Posebej ob fotografiranju v temi praktično nima konkurence.

Premijska drobovina po pošteni ceni
Honorjeva filozofija oblikovanja »Vedno boljši« spodbuja blagovno znamko k preseganju same sebe. Telefon Honor 20 Pro se ponaša s 6,26-palčnim zaslonom in 91,7-odstotnim razmerjem med zaslonom in ohišjem telefona. Na prednji strani je le 4,5-milimetrska kroglica, v kateri se skriva prednja kamera, vse ostale stvari pa so umaknjene na hrbtno strani ali ob rob telefona – tam npr. najdemo bralnik prstnih odtisov.

Najboljše, kar trenutno premorejo od strojne opreme.

Strojni opremi, vgrajeni pod zaslonom, ne moremo očitati prav ničesar, nasprotno, Honor 20 Pro je narejen z namenom, da zasenči premijske mobilnike tekmecev. Kirin 980 je znan že iz Huaweijevih zastavonoš, gre za mobilni procesor, ki mu zlepa ne zmanjka sape, a zna biti še kako varčen. Kdor bi rad z novim telefonom igral igre, bo odlično postrežen, tehnologija GPU Turbo 3.0 mu bo namreč zagotovila odlične zmogljivosti. Z zadovoljstvom lahko poročam tudi o vgrajeni bateriji zmogljivosti 4.000 mAh, ki pozna tudi funkcijo super hitrega polnjenja. Vse našteto pa bo stalo le 599 evrov – izjemno!

Zvok je pomemben!

Honor 20 Pro pa uvaja še eno inovacijo, in sicer na področju zvoka. Poleg gledanja filmov in igranja iger lahko uporabniki uživajo v doživetju vrhunskega zvoka prek funkcije Virtual 9.1 Surround Sound. 10-kanalni virtualni prostorski zvok podpira večino žičnih in brezžičnih slušalk, zato je zvočno razvajanje zagotovljeno vsem. Telefon ima vgrajen tudi dvojni mikrofon s funkcijo zmanjševanja šuma in sistem, prilagojen posebnim potrebam tehnofilov in avdiofilov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.