19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Malčka s pedigrejem

1 min read

Lenovo je na svoji letošnji konferenci Accelerate med drugim predstavil tudi najbolj kompakten namizni računalnik na svetu – ThinkCentre M90n. Novi modeli so le še tretjine velikosti slavnega ThinkCentre Tiny in porabijo do 30 odstotkov manj električne energije kot klasični namizni računalniki. Posledično so idealna izbira za podatkovne centre kot tudi okolja z omejenim prostorom.

Najmanjši računalnik na trgu pa je model ThinkCentre M90n-1 Nano, ki ga lahko namestimo dobesedno kamorkoli – na hrbtno stran računalniškega monitorja, pod pisalno mizo ali na polico, povsod pa omogoča resno delo. ThinkCentre Nano lahko napaja že združljiv priključek USB Type-C iz računalniškega monitorja ali razširitvene postaje, prav tako pa preko tega vmesnika nudi dodatne možnosti povezovanja drugih naprav.

Zasnovan z mislijo na energijsko učinkovitost je pasivno hlajen ThinkCentre M90n-1 Nano IoT namenjen za širok spekter uporabe v širokem delovnem območju (0-50 °C), poleg tega pa je tudi odporen na vibracije, zato je nadvse primeren za rabo v industrijskih okoljih. V vlogi varnostnega prehoda interneta stvari pa ThinkCentre Nano IoT ponuja varovanje in obdelavo podatkov drugih IoT-naprav v okolju podjetja, predvsem takih, ki potrebujejo odziv v realnem času. Nano IoT tako hipno obdela in deli informacije med povezanimi IoT napravami in senzorji ter je zasnovan za najzahtevnejša okolja. Na voljo ima tudi številne razširitve za morebitne starejše naprave, ki jih želi podjetje omrežiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.