20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

ROG Strix SCAR II se predstavi

2 min read

ASUS je danes kupcem v Sloveniji ponudil nov prenosnik iz družine Republic of Gamers (ROG). Model ROG Strix SCAR II (GL704GW) je prvi prenosnik na slovenskem tržišču, opremljen z novo grafično kartic NVIDIA® GeForce RTX.

Impresiven v vsakem pogledu

Strix SCAR II GL704GW premore zmogljive komponente in inovativne funkcije. Vgrajen ima najnovejših procesor Intel® Core™ i7-8750H 8. generacije in grafično kartico NVIDIA® GeForce® RTX 2070 z 8 GB video pomnilnika. Hladilni sistem HyperCool Pro z dvema ventilatorjema zagotavlja zanesljivo delovanje tudi ob polni obremenitvi. Prenosnik ima vgrajen 17,3-palčni zaslon s frekvenco osveževanja 144 Hz in odzivnim časom 3 ms, po zaslugi zelo tankih robov zaslona pa je po zunanjih merah podoben prenosnikom s 15,6-palčnimi zasloni.

Oblikovan po okusu ljubiteljev video iger

Trpežno ohišje je odeto v kombinacijo kamuflažne barve in kevlar teksture, ki so jo navdihnile strelske igre. K odličnemu vtisu veliko pripomore tudi atraktivna osvetlitev AURA Sync RGB. Priložena programska oprema Armoury Crate omogoča nastavljanje različnih igralnih nastavitev in uporabniku omogoča popoln nadzor nad osvetlitvijo, ki se tako prilagaja željam igralca. Tipkovnica spominja na čistokrvne igričarske tipkovnice, saj poleg osvetlitve tipk premore še izpostavljeno kombinacijo pogosto uporabljanih tipk ASWD, preizkušena pa je za impresivnih 20 milijonov pritiskov.

Podrobnosti so pomembne

Nekateri proizvajalci se osredotočajo zgolj na osrednji procesor in grafično kartico, ostalim komponentam pa namenijo le malo pozornosti. ROG Strix SCAR II ničesar ne prepušča naključju. Poleg izjemno hitrega pogona M.2 NVMe® SSD namreč premore še novi 802.11ac Wave 2 Wi-Fi brezžični vmesnik, ki zagotavlja zanesljivo brezžično povezavo. Prenosnik je opremljen tudi z vmesnikoma Mini DisplayPort s podporo za monitorje s tehnologijo G-SYNC in HDMI 2.0, ki omogočata prikaz slike ločljivosti 4K UHD na monitorjih in televizorjih.

Več informacij o prenosniku ROG Strix SCAR II GL704GW najdete na spletni povezavi: https://www.asusplus.si/asus-geforce-rtx-family

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.