19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Sony in 360 Reality Audio

1 min read

Sony je na sejmu CES 2019 predstavil popolnoma novo glasbeno izkušnjo, poimenovano 360 Reality Audio. Ta poslušalcu ustvari občutek, kot bi ga z vseh smeri obkrožal zvok. Novo izkušnjo prinaša Sonyjeva originalna objektno zasnovana prostorska zvočna tehnologija. Seveda je zdaj veliko odvisno tudi od tega, ali bodo novotarijo sprejeli tudi glasbeni založniki in izvajalci.

Sony sodeluje s pomembnejšimi glasbenimi založbami, storitvami za distribucijo glasbe1 in drugimi deležniki, da bi ponudil tehnologijo za izgradnjo ekosistema okrog izkušnje 360 Reality Audio. Ta bo vključeval ustvarjanje, distribucijo in predvajanje glasbenih vsebin. Medtem je Sony aktiven tudi na promocijskem področju, saj želi novo glasbeno izkušnjo predstaviti glasbenim ustvarjalcem, umetnikom in glasbenim navdušencem. Vse to s ciljem ustvariti popolnoma nov svet glasbene zabave, t. i. 360-stopinjsko glasbeno izkušnjo.

Sony že načrtuje izdajo formata, ki bo optimiziran za distribucijo glasbe. S sodelovanjem z inštitutom Frauenhofer IIS, ki je del največje evropske organizacije za uporabne raziskave, bo omogočil, da bo format združljiv z mednarodnim avdio standardom MPEG-H 3D Audio.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.