26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Računalnik v ključku HDMI

1 min read

Različni brezimni kitajski proizvajalci že dalj časa ponujajo ključke z vmesnikom HDMI, v katerih je vgrajen pravcati računalniški sistem. Zdaj se je tej druščini pridružil še Dell, zato se zdi, da je nova kategorija naprav tudi uradno rojena.

Dell-wyse-cloud-connect

Tanki odjemalci, kakršen je v nadaljevanju opisan Dell Wyse Cloud Connect, imajo dvoje prednosti – predvsem so enostavnejši za upravljanje z varnostnega vidika, v poslovnih okoljih pa lahko tako vse uporabnike z vidika platforme prevedemo na isti imenovalec. V ključku se namreč skriva SoC platforma, zgrajena okoli ARM procesorja Cortex-A9 z 1 GB delovnega pomnilnika ter 8 GB prostora za hrambo podatkov (tega lahko z microSD karticami razširimo še za dodatnih 64GB). Seveda ne manjka niti brezžična povezljivost, celo Bluetooth povezava je zraven.

Dell-wyse-cloud-connect-1

Mini računalnik, ki poganja operacijski sistem Android (v Dellovem primeru skromni 4.1 Jelly Bean), se v računalniški monitor ali televizor preprosto priklopi preko vmesnika HDMI, kot vir napajanja pa potrebuje še vmesnik miniUSB.

Ko se zadeva enkrat postavi, lahko podjetja/zaposleni uporabljajo programsko opremo  Dell Wyse PocketCloud ali pa ga uporabijo z virtualizacijskimi rešitvami ponudnikov Citrix, Microsoft ali VMware in drugimi.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.