30. septembra 2022

Tehnokrat

Moč tehnologije.

NEO za novo dimenzijo pametnega doma

3 min read

Telekom Slovenije je svojim uporabnikom med prvimi na svetu omogočil, da lahko vsebine, ki so dostopne prek televizije in ostalih zaslonov, ter naprave pametnega doma upravljajo z glasom in to v slovenskem jeziku in na enem mestu. NEO, platforma za pametno življenje, združuje najboljše rešitve za dom in zabavo – enostavno iskanje po TV-programih, vsebini v živo ali vsebinah v videotekah in aplikacijah, pregleden ogled nazaj do 7 dni ter popolno prilagajanje potrebam in željam uporabnika. Ob tem pa NEO omogoča še enostavno upravljanje pametnih naprav, opravljanje spletnih nakupov prek TV-zaslona, kmalu pa sledi še igranje priljubljenih igric – televizor se s pomočjo NEA lahko spremeni tudi v preprostejšo igralno konzolo.

NEO je NEO rezultat razvoja in znanja strokovnjakov Telekoma Slovenije, zato je v največji možni meri prilagojen slovenskim uporabnikom.

»Svoje uporabnike poznamo, vemo, kaj in kdaj najpogosteje gledajo, na kakšen način spremljajo in iščejo vsebine, pa tudi, katere pametne naprave so za slovenske uporabnike najbolj uporabne. To znanje smo združili v NEO, ki nam zaradi lastnega razvoja omogoča neskončno prilagodljivost v prihodnosti in nenehno uvajanje novosti, ki bodo skladne s potrebami uporabnikov. Na ta način uporabnikom poenostavljamo življenja, odpiramo jim številne priložnosti in jim zagotavljamo varnost, ki je temelj zaupanja,« ob tem poudarja Ranko Jelača, član uprave Telekoma Slovenije.

NEO razume slovensko
Tako vsebine, do katerih dostopate prek televizije, kot pametne naprave lahko odslej upravljate glasovno, saj NEO razume slovensko. Glasovno upravljanje je enostavno, in sicer prek daljinskega upravljalnika ali mobilne aplikacije, z glasovnim ukazom pa lahko želene vsebine iščete na različne načine – na primer: po imenu igralca oz. igralke, naslovu filma oz. serije, po ključni besedi, športu, ki ga želite gledati, ipd. Na ta način vsebine najdete veliko hitreje kot doslej.

Napreden iskalnik vsebin
Napreden iskalnik vam ne bo prikazal le filmov, serij in ostalih vsebin, ki so na voljo na televiziji ali v videotekah Telekoma Slovenije, temveč tudi vsebine na YouTube-u in ostalih sorodnih aplikacijah.

Ena platforma na vseh zaslonih
NEO deluje na vseh zaslonih – televiziji, mobitelu, tablici ali računalniku, kar uporabnikom med drugim omogoča, da z ogledom posamezne vsebine, ki so jo začeli spremljati prek televizije, nadaljujejo na tablici, mobitelu ali računalniku. Seveda tam, kjer so končali z ogledom.

Preprosto upravljanje pametnega doma
Poleg vrhunske izkušnje televizije in ostalih vsebin NEO omogoča tudi preprosto upravljanje pametnih naprav vašega doma. Želite pogledati, kdo stoji pred vašimi vrati, s kavča ugasniti luč, na službeni poti preveriti, če je vaš dom varen, prejeti informacijo, če je v vašem domu, medtem ko ste v službi ali na poti, prišlo do izlitja vode, ali pa, če je v vašem domu zaznan dim in s tem povečana nevarnost požara? Vse to omogoča NEO.

Otroški park
NEO ve, da vse oči ne smejo videti vsega, zato je najmlajšim namenil Otroški park. To je območje brezskrbnosti, kjer starši oz. skrbniki enostavno – glede na starost otroka – omogočijo le ogled tistih vsebin, ki so namenjene posamezni starosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.