20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Brezkompromisni brezzrcalni Nikon je Z

2 min read

Nikon tekmecem ne želi predati fotografske krone. Da japonski proizvajalec še vedno obvlada svoje delo, je dokazal danes, ko je predstavil nova brezzrcalna fotoaparata polnega formata FX, poimenovana Z 7 in Z 6 ter nove objektive NIKKOR Z z novim bajonetom večjega premera.

Fotoaparata Z 7 in Z 6 sta opremljena z novima Nikonovima slikovnima tipaloma CMOS polnega formata FX z osvetlitvijo od zadaj in vgrajenimi piksli za fazno-zaznavni sistem AF ter slikovnim procesorjem EXPEED 6 nove generacije.

Visokoločljivostni fotoaparat Z 7 ima 45,7 milijona efektivnih slikovnih točk ter podpira (nerazširjeni) razpon občutljivosti ISO 64–25.600. Fotoaparat v kombinaciji z objektivi NIKKOR Z dosega izjemno visoke ravni ostrine in podrobnosti vse do robov zajema slike.

Model Z 6 je vsestranski fotoaparat formata FX s 24,5 milijona efektivnih slikovnih točk, podpira pa širok razpon občutljivosti ISO 100–51.200. Z izjemno kakovostjo slike pri visokih vrednostih ISO in snemanjem videoposnetkov 4K UHD v polnem formatu ter t.i. »full pixel readout« zajemom se Z 6 odlično znajde v različnih okoliščinah, kot sta fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih in snemanje videoposnetkov.

Novinca seveda ne bosta poceni, ohišje Z 7, ki bo naprodaj konec septembra, bo stalo 3699 evrov, za Z 6 pa bo treba odšteti 2299 evrov, a se hkrati postaviti v vrsto, saj ga bodo prvi kupci deležni šele v zadnjem mesecu letošnjega leta.

Po desetletjih vendarle nov bajonet!
V središču novega bajonetnega sistema Z je nov bajonet velikega premera, ki ponuja več možnosti pri oblikovanju objektivov in povečuje razsežnosti optičnih zmogljivosti. Bajonetni sistem Z bo vključeval različne visokozmogljive objektive, vključno s svetlobno najmočnejšim objektivom v Nikonovi več-kot-stoletni zgodovini, ki bo imel svetlobno jakost f/0.95. Poleg tega bo nov adapter bajoneta poskrbel za združljivost novega sistema z obstoječimi objektivi NIKKOR z bajonetom F, tako da bodo imeli fotografi na izbiro še več možnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.