25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

DiskStation Manager 6.2 je nared

2 min read

Synology je izdal novo različico operacijskega sistema DiskStation Manager (DSM) 6.2, ki prinaša bolj zanesljivo, učinkovito in varno izkušnjo s strežniki NAS. Novi napredni identifikatorji LUN, iSCSI Manager in Storage Manager zagotavljajo profesionalnim uporabnikom stabilno in zmogljivo rešitev za zaščito podatkov.

»Program beta testiranja nove nadgradnje operacijskega sistema DSM 6.2 smo zagnali pred 8 meseci. Z več kot 71.000 prenosi smo v tem času pridobili dragocene povratne informacije naših uporabnikov. V DSM 6.2 se osredotočamo na stabilnost in zmogljivost novih funkcij,« je povedal Derren Lu, glavni direktor korporacije Synology Inc. »Opravili smo na desetine tisočev ur testiranja na stotinah različnih naprav, da bi naredili DSM stabilen in bolj prilagodljiv pri upravljanju. Pri napravah Synology NAS ne gre le za omrežne naprave za hrambo, temveč prinašajo širok nabor zmogljivih aplikacij in storitev, namenjenih uporabnikom in podjetjem vseh velikosti.«

Nove lastnosti operacijskega sistema DSM 6.2 med drugim prinašajo:
Storage Manager: predstavljena je nova komponenta Storage Pool, ki zagotavlja konsistentno in nemoteno izkušnjo upravljanja s hrambo, novi pogled nadzorne plošče pa ponuja bogat nabor koristnih informacij na pregleden način. Preprost način pregledovanja podatkov omogoča preprečevanje razpadanja in izgube podatkov (bit rot) na diskih.
iSCSI Manager: prenovljeno orodje, namenjeno upravljanju storitve iSCSI, ki prinaša nov tip identifikatorja LUN (logična številka enote) z izboljšano tehnologijo posnetkov stanja. Tehnologija temelji na datotečnem sistemu Btrfs, ki omogoča izdelavo posnetkov stanja v nekaj sekundah, ne glede na velikost LUN.
Synology High Availability (SHA) 2.0: novi mehanizmi omogočajo postavitev in zagon SHA v zelo kratkem času. Vgrajena orodja za spremljanje so izboljšana, s čimer IT administratorjem omogočajo preprost nadzor nad aktivnim in pasivnim strežnikom pa tudi njuno vzdrževanje.
Security Advisor: Security Advisor uporablja inteligentne postopke za prepoznavanje neobičajnih vstopnih podatkov uporabnikov in analizirajo lokacijo napadalca. DSM pošlje obvestilo, če zazna kakršenkoli neobičajen poskus vstopa v sistem. IT-skrbnik lahko z enim klikom pregleduje dnevna ali mesečna poročila v varnostnem sistemu DSM.
TLS/SSL Profile Level: Izbirnik nivoja profila TLS/SSL omogoča, da ima vsaka mrežna storitev svoj TLS/SSL profil za povezovanje. Uporabnikom tako omogoča bolj prilagodljiv način nastavljanja varnostnega okolja omrežja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.