19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Privlačne nove Motorole

2 min read

Pogrešali smo jih že na sejmu MWC, a nove Motorole za široke množice sta končno nared. Motorola, ki ostaja pod okriljem družbe Lenovo, se v boj z vedno bolj številnimi tekmeci podaja z več aduti. Prva se bosta kupcem predstavila Moto G6 in G6 Play. Ohišje je precej osveženo, večino plastike je pri dražjih modelih zamenjalo steklo. Zaslon je v obeh primerih 5,7-palčni, pri čemer se model Moto G6 lahko pohvali z ločljivostjo Full HD+, Moto G6 Play pa le še s HD+. Pod zaslonom se na modelu Moto G6 na prednji strani nahaja še bralnik kartic, ki pa se je pri modelu G6 Play preselil na hrbtno stran in je posrečeno skrit pod Motorola logotipom. Razlik je še precej več – Moto G6 premore par hrbtnih kamer (ločljivost 12 in 5 Mpik ob zaslonki f/1,8), Moto G6 Play le eno (13 Mpik, f/2,0).

Pomenljivo se razlikujeta tudi v “drobovini”. Moto G6 poganja procesor Qualcomm Snapdragon 450, podprt s 3 ali 4 GB pomnilnika, na izbiro pa bo z 32 ali 64 GB hrambe podatkov. Komur ta ne bo dovolj, lahko v telefon vstavi še kartico MicroSD. Manjše presenečenje je zgolj baterija zmogljivosti 3000 mAh, sploh v primerjavi s 4000 mAh pri modelu Moto G6 Play. Ta je na račun manj zmogljive strojne opreme – Qualcomm Snapdragon 427, 2 ali 3 GB RAM ter 16 ali 32 GB hrambe – precej varčnejša.

Obe novi Motoroli bo poganjal Android 8.0 Oreo, ki bo pozneje tudi nadgradljiv na Android P, ko bo ta na voljo. Glede na to, da sta ameriški izhodiščni ceni postavljeni pri 249 in 199 dolarjih, je očitno, da bo Moto G6 precej boljša izbira, saj kupec za 50 dolarjev dobi znatno boljši telefon, G6 Play pa bo pravšnja izbira za tiste, ki stavijo na zelo dolgo avtonomijo.

Tretji adut je model Moto G6 Plus, ki pa ne bo na voljo na vseh tržiščih. Opremljen s 5,9-palčnim zaslonom in procesorjem Qualcomm Snapdragon 630 bo seveda najzmogljivejši, a tudi najdražji izmed trojice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.