20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Srhljivka Tiho mesto

1 min read

Emily Blunt in A QUIET PLACE, from Paramount Pictures.

Ne zgodi se prav pogosto, da bi srhljivka dosegla izjemno visoko oceno kritikov, še manj pa javnosti, saj so za bolj “sprejemljive” navadno označeni filmi drugih žanrov. A z današnjim dnem (na sporedu bo premiera) v slovenske kinodvorane prihaja srhljivka Tiho mesto, ki je na spletni strani za filmske navdušence Rotten Tomatoes dosegla izjemno oceno, saj jo je kar 97 odstotkov kritikov ocenilo pozitivno.

Srhljivka bo pred in za kamero prvič združila igralca in zakonca v resničnem življenju Emily Blunt (Dekle na vlaku, Lovec: zimska vojna, Hudičevka v Pradi) in Johna Krasinskega (The Hollars, 13 ur: Tajni vojaki Bengazija, televizijska serija Pisarna), ki sta navdih za vlogi zakoncev, ki morata v tišini obvarovati svojo družino, črpala iz osebnih izkušenj. Krasinski je za srhljivko napisal scenarij, ki je nastal po zgodbi Bryana Woodsa in Scotta Becka, sedel na režiserski stolček ter zaigral glavno vlogo očeta.

Emily Blunt v srhljivki Tiho mesto – studio Paramount Pictures.

Krasinski je skušal ustvariti bitko med zvokom in tišino, bitko med strahom in ljubeznijo, ki bo za gledalca napeta in čustvena izkušnja. “Gre za grozljivko, ker gre za resnično družino. Občutil sem, da moram prispevati svojo osebno izkušnjo,” pravi in si želi, da se gledalec ves čas sprašuje, kaj bi naredil v tej situaciji, kako bi ostal tiho ter kaj bi naredil, da bi zagotovil svojo družini preživetje.

Ogled napovednika:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.