20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Wiko – evropski mobilni odgovor

2 min read

Večina blagovnih znamk iz sveta mobilne telefonije danes izvira iz Kitajske, s čimer ni seveda nič narobe. A vseeno bi si Evropejci želeli več naprav, ki so ukrojene po našem okusu in potrebah. Francoski proizvajalec mobilnikov Wiko stavi prav na to karto, zato ne čudi, da je v matični domovini postal številka dve po prodaji telefonov – pred Applom in za Samsungom, kar je izjemen dosežek.

Na sejmu MWC je Wiko predstavil vrsto novih telefonov, najbolj zanimiva pa je druga generacija modelov View, s katerima je dosegel izjemno dober kompromis med zmogljivostmi, funkcijami in ceno. Telefon Wiko View 2 postreže z odličnim 6-palčnim zaslonom z razmerjem stranic 19 : 9, ki ponuja še za odtenek bolj kinematografsko izkušnjo kot tekmeci. Poleg tega vitek in podolgovat telefon lepo sedi v dlani in tudi omogoča udobno rabo. Zaslon, ki prekriva praktično celotno prednjo stran zaslona prekine le zanimivo umeščena prednja kamera ločljivosti 16 milijonov pik, podprta s tehnologijo Big Pixel, ki v slabših svetlobnih pogojih preko zaslonke f/2.0 na senzor spusti kar 4-krat več svetlobe kot primerljivi tekmeci in ustvari bistveno boljšo sliko, posebej selfije. Podobno učinkovita je hrbtna kamera s senzorjem ločljivosti 13 milijonov pik. Obe kameri se lahko pohvalita z napredno stabilizacijo slike ob zajemu video posnetkov, ki smo jo preizkusili in občudovali tudi v praksi. Kot se za novinca spodobi, premore še funkcijo odklepa telefona s prepoznavo obraza (Face Unlock). Tehnično telefon sicer sodi v srednji razred, a Snapdragon 435, podprt s 3 GB pomnilnika in 32 GB hrambe, bo kos vsaki nalogi. 3000 mAh baterija, 4G LTE povezljivost, NFC in Android 8 (Oreo) zaokrožijo ta izjemno privlačen paket – največji adut pa je celo cena – za 199 evrov bomo težko dobili boljši telefon!

Boljši v večini pogledov je kar dražji brat View 2 Pro, ki stane sto evrov več. Razlikuje se po strojni zasnovi, zapakirani v ergonomsko in lično kovinsko ohišje. Največji adut modela View 2 Pro je vsekakor kamera, ki se je ne bi sramovali niti prestižni tekmeci. Par Sonyjevih IMX499 kamer na hrbtni strani (2x 16 milijonov pik) v kombinaciji z zaslonko f/1.75 ter 120° širokokotno lečo omogoča izjemno kreativnost, kakovost posnetkov pa je naravnost fantastična – sposobnosti kamere dokazujejo spodnji posnetki. Da bo lahko hitro zajel in shranil vse naše fotografije in video posnetke, je View 2 Pro opremljen s 4 GB delovnega pomnilnika in 64 GB prostora za hrambo podatkov, tako kot cenejši brat pa ponuja tudi tehnologijo hitrega polnjenja baterije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.