19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

RackStation RS818+

2 min read

Synology pridno razvija svoje sisteme hrambe podatkov. Tokrat je na vrsto prišla družina strežnikov višine 1U. Novinca sta dva, in sicer RackStation RS818+/RS818RP+ ter razširitveno enoto RX418. Strežniki imajo prostora za vgradnjo štirih diskov, namenjeni pa so malim in srednje velikim podjetjem, katerim prinašajo hitre prenose podatkov in zmožnosti nadgradnje kapacitet hrambenega prostora.

RS818+/RS818RP+ sta opremljena z 2,4 GHz štirijedrnim procesorjem z AES-NI koprocesorjem za kodiranje, 2GB DDR3 spomina (nadgradljiv do 16GB v dveh kanalih) in z režo PCIe 2.0, v katero je možno dodati 10GbE mrežno kartico. Zmogljiva konfiguracija omogoča hitrosti branja podatkov, ki presegajo 1.099 MB/sek, zato je RS818+/RS818RP+ idealna izbira za centralni hrambeni prostor v okolju z večjim številom uporabnikov.

Kapacitete hrambenega prostora strežnikov NAS RS818+/RS818RP+ lahko uporabniki nadgradijo z razširitveno enoto Synology RX418, v katero je možno vgraditi dodatnih 8 diskov. RS818+/RS818RP+ sta opremljena s štirimi mrežnimi vhodi 1GbE, ki podpirajo nadomestni način delovanja in funkcijo Link Aggregation. Podpora Synology High Availability ponuja zanesljivo gručo aktivno/pasivnih strežnikov, kar zagotavlja stalno dosegljivost podatkov in storitev. Poleg tega, pa je RS818RP+ opremljen tudi z redundančnim sistemom napajalnikov, kar še dodatno zagotavlja neprekinjenost delovanja.

RS818+/RS818RP+ poganja DiskStation Manager (DSM), napreden in intuitiven operacijski sistem za strežnike NAS Synology. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, kot so na primer rešitve za deljenje in varnostno kopiranje podatkov ter orodji za skupinsko delo, ki omogočajo izboljšanje produktivnosti v podjetjih. DSM je certificiran s strani VMware®, Citrix®, Microsoft Hyper-V® in OpenStack Cinder®, zato je mogoče RS818+/RS818RP+ preprosto integrirati v virtualizacijsko okolje podjetja. Synology je prejel tudi številne medijske nagrade. Med drugim se ponaša z najvišjimi ocenami v deseti raziskavi TechTarget Quality Awards survey, ki jih je prejel za sisteme NAS srednjega razreda in z izborom PCMag Readers’ Choice Award, ki jo je prejel že sedmo leto zapored.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.