2. decembra 2021

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Pravi dizel za mrzle dni

2 min read

Ste se kdaj vprašali, kako se vaš avtomobil počuti v hudem mrazu? Tako kot mi, si želi toplih oblačil in doma (garaže), ustrezne obutve (zimske pnevmatike) ter toplega napitka (ustreznega goriva). Zimski pogoji z zelo nizkimi temperaturami pod lediščem znajo biti izziv predvsem za vozila z motorji na dizelsko gorivo, saj se v njem pozimi oblikujejo parafinski kristali, ki lahko zamašijo dovod goriva in povzročijo vrsto težav in stroškov.

Zato pa je danes OMV poskrbel za zelo dobro novico za voznike “dizlov”. Na slovenski trg je namreč pripeljal dizelsko gorivo najvišje kakovosti – OMV MaxxMotion Performance Diesel, ki smo ga v prejšnjih letih lahko zasledili le na nekaterih črpalkah v tujini. Gorivo se ponaša z občutno višjim cetanskim številom 57, ki zagotavlja brezhibno delovanje motorja in vrhunsko zmogljivost tudi pri temperaturah do -40 stopinj Celzija (CFPP). Višje cetansko število prinaša učinkovitejšo porabo goriva, manjši hrup motorja, izkoristek energije goriva in manjšo porabo v primerjavi s standardnim dizelskim gorivom. Poleg tega omogoča daljšo življenjsko dobo motorja, zaradi boljšega izgorevanja in aditivov, ki skrbijo za bolj čist motor pa je tudi bolj prijazno okolju, saj zagotavlja manj emisij. Gorivo se odlikuje z najsodobnejšo biokomponento (HVO), kar vpliva na manjše emisije CO2 v primerjavi s klasično FAME med proizvodnim procesom in ima tudi višjo energijsko vrednost kot slednja.

Bržkone najboljše dizelsko gorivo je na voljo na 15 bencinskih servisih – ob avtocestnem križu in hitrih cestah po Sloveniji. Cena OMV MaxxMotion Performance Diesel znaša 1,352 EUR/liter oziroma deset centov več standardni dizel. A tistih pet evrov ob 50l rezervoarju bo v hudi zimi zagotovo najboljša naložba v miren spanec.

Več novic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ste videli/vedeli?

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.