27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Meizu telefone na ogled postavi

2 min read

Na tržišča v Jadranski regiji vstopa še en kitajski velikan – Meizu. Na regijski predstavitvi v Zagrebu je poslovnim partnerjem in novinarjem predstavil svoje adute za osvajanje src in denarnic uporabnikov mobilnih telefonov.

Zvezda večerja je bil vsekakor premijski model Meizu PRO 7, ki dokazuje, da znajo proizvajalci z vzhoda biti še kako inovativni. Omenjeni mobilnik ima namreč na hrbtni strani pod dvoje kamerama vgrajen še 2-palčni AMOLED zaslon, na katerem prikazuje najrazličnejše informacije, poleg tega pa je uporabniku v izdatno pomoč tudi pri fotografiranju. Ta ne le vidi motiv na hrbtnem zaslonu, temveč ga z njegovo pomočjo tudi zajame – ker sta hrbtni kameri opremljeni s kakovostnima slikovnima senzorja (12 Mpik, f/2.0, fazno samodejno ostrenje, HDR), je tudi tak selfie bistveno boljši od tistih, ki jih sicer delajo prednje kamere telefonov.

Tudi zaslon na prednji strani telefona PRO 7 je pasme AMOLED, diagonale 5,2 palca in sliko prikazuje v polni visoki ločljivosti. Vgrajen osemjedrni procesor Mediatek MT6757T Helio P25, podprt s 4 GB delovnega pomnilnika (prostora za hrambo podatkov pa je 64 GB), prejema ukaze operacijskega sistema Android 7.0, kateremu je Meizu namenil lastno prevleko Flyme, ki še poenostavi in pohitri upravljanje.

Baterija s 3000 mAh ni med najzmogljivejšimi, a bo brez težav zdržala cel dan zahtevne uporabe, se pa zato toliko bolj izkaže tehnologija hitrega polnjenja (mCharge 3.0), ki poskrbi, da se telefon zelo hitro “okrepča”. V Meizu PRO 7 lahko vstavimo dve kartici nano SIM, ki se znata povezati v omrežje LTE. Meizo PRO 7, ki se lahko kosa z najzmogljivejšimi telefoni na trgu, bo v Sloveniji naprodaj za okoli 500 evrov. Najprej pri Tehno mobil d.o.o..

Mladim in mladim po srcu bosta zagotovo všeč tudi modela Meizu M6 in M6 Note, ki se lahko pohvalita z odličnim razmerjem med ceno in vgrajeno strojno opremo. Prava kupčija za manj zahtevne telefone pa bodo tudi osnovni modeli, katerih cene se bodo začele komaj kaj nad sto evri.

Na predstavitvi telefonov Meizu v Zagrebu je v sodelovanju z medijem Novi milenij nastal tudi naslednji video intervju.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.