29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nova IDOL-a

2 min read

Mladi še posebej radi izbirajo vzornike, idole. No, podjetje Alcatel pa se je že pred leti odločilo, da svojo družino mobilnih telefonov, namenjenih mladim in mladim po srcu, označi z besedo IDOL. Na sejmu IFA v Berlinu je podjetje predstavilo nove modele iz družine IDOL 5. Model 5 in 5S sta res vitka in tanka mobilnika (7,5 mm), v katera je vgrajen 2,5D zaobljen zaslon diagonale 5,2 palca, ki prikazuje sliko polne visoke ločljivosti.

Napredek nove generacije je najbolj očiten tam, kjer mladi vidijo razlike. V vgrajenih kamerah. Model IDOL 5 ima na hrbtni strani kamero 13 Mpik in objektiv z zaslonko f/2.0, ki si pri zajemu fotografij in videa pomaga še s tehnologijo ultrahitrega hibridnega samodejnega ostrenja in dvojno bliskavico. Na prednji strani je nad zaslon vgrajena kamera ločljivosti 5 Mpik, katere leča lahko zajame vse, kar vidi v zornem kotu 84°.

Mobilnik IDOL 5S žrtvuje malce ločljivosti (12 Mpik) za senzor z večjo velikostjo pike, optika in drugi pomočniki pa ostajajo enaki. Na prednji strani svoje delo opravlja kamera z ločljivostjo 8 Mpik.

Kot je pri Alcatelu že v navadi, dobimo “veliko glasbe za odštet denar”. Predvsem zato, ker so v telefon vgrajeni nadpovprečno zmogljivi zvočniki. V modelu IDOL 5S tako par zvočnikov iz sebe iztisne res impresivnih 2x 3,6 W moči, pri tem pa si lahko uporabnik s pomočjo izenačevalnika s prednastavljenimi načini poslušanja glasbe lahko prilagodi zvočno podobo svojega telefona.

Milenijski generaciji je namenjena nadvse zanimiva funkcija App Cloner, ki uporabniku omogoča, da se lahko v aplikacije za družabna omrežja prijavi z več uporabniškimi računi … Menda zato, da lažje loči med službeno in zasebno aktivnostjo oziroma računom. Vgrajena programabilna tipka Now Key pa je odlična bližnjica do pogostih opravil – npr. zajema fotografije, e-poštnega odjemalca, predvajalnika glasbe ipd.

Alcatelova letošnja aduta sta po Evropi že naprodaj, cenejši IDOL 5 stane 240€, dražji IDOL 5S pa že zajetnih 400€.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.