19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Honor 9 je pravi izzivalec

2 min read

Hrabri Honor, ki je pravzaprav Huawei-jeva različica cenovno bolj dostopnih pametnih telefonov, je že pri številki 9. Honor 9 je pošten telefon, vsaj kar zadeva strojno zasnovo, žal pa je v višave ušla že tudi njegova cena.

A pod črto za 499 evrov, kolikor bo stal v prosti prodaji, še vedno dobimo resnično zelo veliko telefona. Hišni procesor, osemjedrni Kirin 960, sodi nekako v srednji razred procesorjev, zato pa varčevanja ni bilo pri delovnem pomnilniku, katerega je res razkošno odmerjenih 4 ali 6 GB, odvisno od različice. Podobno lahko kupec izbira med prostorom za hrambo podatkov 64 ali 128 GB, za tiste z res velikimi apetiti po snemanju 4K video posnetkov pa je na voljo še reža za kartice microSD (do kapacitete 256 GB). Nameščen je, pričakovano, Android OS 7.0, s preobleko EMUI 5.1.

Da telefon lepo sede v roko, poskrbijo skladne zunanje mere, ki jih v največji meri določa 5,15-palčni zaslon polne visoke ločljivosti. Iz prestižnejših Huawei telefonov je Honor 9 podedoval še zasnovo z dvema kamerama, na hrbtni strani najdemo dvoje leč, za katerimi se skrivata barvni in monokromatski senzor ločljivosti 12 oziroma 20 milijonov pik.

Ker so telefoni Honor namenjeni predvsem mladim in mladim po srcu, je podoben tudi nabor dodatkov, med katerimi prednjačijo slušalke za aktivne – Honor Sports Bluetooth – ter slušalke za glasbene navdušence Honor Monster. Zelo posrečen dodatek je tudi aktivna vodoodporna zapestnica Honor Band 3, ki zna natančno izmeriti srčni utrip, beležiti kakovost spanca in slediti tekaškim aktivnostim.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.