24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Moto C in C Plus izrinjata nizkocenovnike

2 min read

Lenovo se je odločil, da bo močno zaostril konkurenco med cenovno dostopnimi pametnimi telefoni. Nova 5-palčna modela Moto C in Moto C Plus s ceno pod in malo nad sto evri puščata malo prostora številnim brezimnim kitajskim proizvajalcem.

Moto C ima vgrajeno zmogljivo baterijo kapacitete 2350 mAh za dolgo avtonomijo, štirijedrni procesor in hitre 4G mobilne povezave pa še dodatno poskrbijo za hitro preklapljanje med aplikacijami, pretočno glasbo, ogledom video posnetkov ter igranjem iger. Zajem selfijev s prednjo kamero ločljivosti 2 Mpik je lažji po zaslugi vgrajene bliskavice. Na hrbtni stani si kamera ločljivosti 5 Mpik prav tako pomaga z LED-bliskavico. Nizka cena gre predvsem na račun nizke ločljivosti zaslona (854×840 pik).

Moto C Plus je opremljen z zaslonom visoke ločljivosti, še zmogljivejšo baterijo in naprednejšo kamero. Hkrati je še vedno na voljo po zelo dostopni ceni. Po zaslugi zmogljive baterije s kapaciteto 4000 mAh lahko pozabimo na iskanje električnih vtičnic. Telefon je opremljen z dvema režama za kartice SIM. Moto C Plus ima na voljo tudi več pomnilnika za shranjevanje aplikacij, fotografij in glasbe, ta prostor pa lahko že razširite z vstavitvijo pomnilniške kartice microSD. Moto C Plus ima vgrajeno kamero, ki prav tako dela dobre posnetke v slabši svetlobi. Prednja kamera ločljivosti 2 Mpik je prav tako opremljena s selfi lučko, hrbtna kamera ločljivosti 8 Mpik pa si pomaga z LED-bliskavico. Rezultat so ostre fotografije in selfiji.


Moto C in Moto C Plus bosta na prodaj še pred poletjem. 3G različica telefona Moto C se bo za konfiguracijo z 1 GB pomnilnika in 8 GB hrambe začela pri 89 evrih, 4G različica pa pri 99 evrih. Cene za Moto C Plus se bodo začele pri 119 evrih za konfiguracijo z 1 GB delovnega pomnilnika in 16 GB prostora za hrambo podatkov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.