19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lenovo za mobilne delavce

2 min read

Bivši slogan družbe Lenovo “Za tiste, ki delajo” oziroma “For those who do”, bi se novim mobilnim delovnim postajam še kako prilegel. Nove mobilne delovne postaje – prenosnike ThinkPad P51, P51s  ter P71 – odlikujejo izjemne zmogljivosti, predvsem grafične, saj so opremljene z mobilnimi grafičnimi procesorji NVIDIA® Quadro®, a so prenosniki kljub temu tanki in lahki.

Inženirji so pri snovanju prenosnika ThinkPad P51s sodelovali s profesionalnimi grafičnimi oblikovalci, saj so poleg zmogljivega prenosnika želeli narediti tudi kar najbolj prenosljivo mobilno delovno postajo. Za nove mejnike na področju zmogljivosti skrbijo najnovejši Intel Core i7 procesor sedme generacije, najhitrejši pomnilnik DDR4 2400 MHz ter grafična kartica NVIDIA® Quadro®, ki sliko prikazuje na vrhunskem zaslonu IPS ločljivosti 4K UHD. Prenosnik je lahko opremljen tudi z IR-kamero.

ThinkPad P51s kljub izjemnim zmogljivostim spominja na ultra prenosni računalnik, glede na prejšnjo generacijo je izgubil kar okoli 300 gramov teže in je danes najtanjša in najlažja delovna postaja v družini ThinkPad. Opremljen je z vmesnikom Intel Thunderbolt 3, ki omogoča priklop dodatne razširitvene postaje ali pa bliskovito hiter prenos datotek. Prenosnik nudi tudi izjemno dolgo avtonomijo delovanja na baterijo.

Lenovo je odličen 4K IPS zaslon vgradil tudi v prenosnika ThinkPad P51 in P71. Zaslon s 100% pokritostjo barvne palete ima priložen tudi X-Rite® Pantone® kalibrator barv za umerjanje barv po zahtevah inženirjev ali grafičnih oblikovalcev. Nove delovne postaje so tudi izjemno trpežne, saj ustrezajo vojaškim standardom MIL-SPEC. Za zanesljivo delovanje v vseh pogojih skrbi hladilni sistem z dvema ventilatorjema.

ThinkPad P71 je opremljen z najnovejšim procesorjem Intel® Xeon® in je ena najzmogljivejših delovnih postaj na trgu. Vanj so lahko vgrajeni kar štirje diski oziroma pogoni SSD za hrambo podatkov, programska oprema pa je ISV-certificirana. Opremljen z grafično kartico NVIDIA® Quadro® zadnje generacije nudi tudi osupljive grafične zmogljivosti, najboljše v svetu mobilnih delovnih postaj. Brez težav predvaja tudi vsebine navidezne resničnosti (VR), za katere ima tudi certifikate združljivosti z rešitvami in vsebinami podjetij HTC, NVIDIA ter Oculus. ThinkPad P71 je tako najboljša izbira za zahtevne uporabnike v različnih industrijah – od medijev, industrije zabave do proizvodnje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.