22. oktobra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsung stavi na zvok

Na sejmu CES 2017 se Samsung trudi dokazati, da ne obvlada le proizvodnje televizorjev in bele tehnike, temveč da zna na nekaterih drugih področjih tudi orati ledino. Letos so tako v ospredju avdio izdelki z ultra visokokakovostnim (UHQ) zvokom, ki vsekakor dvigajo domačo avdio izkušnjo na nov nivo.

Impresiven je predvsem podatek, da so Samsungovi inženirji razvili lastne zvočne algoritme, ki še izpopolnjujejo ultra visoko kakovost zvoka, pri čemer je kar najbolj izkoristil vse obstoječe tehnološke izboljšave ter najnovejša dognanja strokovnjakov vrhunskega zvočnega laboratorija v ZDA.


Samsung uporablja tehnologijo odpravljanja motenj, ki zmanjšuje popačenja zvoka in vnaprej predvideva premike internih zvočnikov ter z njihovim nadzorom omogoča predvajanje popolnega zvoka. Ta učinek zelo dobro deluje na nizkotonskem zvočniku, ki v primerjavi z ostalimi zvočniki nizke in izrazite zvoke oddaja bolj nepredvidljivo in z večjim gibanjem. Algoritem odpravljanja motenj vnaprej predvideva gibanje nizkotonskega zvočnika in tako omogoča bolj trden in stabilen zvok pri nižjih tonih.


Nove tehnologije so že našle pot v zvočne police in samostojne glasbene predvajalnike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.