26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

10 milijonov gigabajtov

1 min read

Mobilna telefonija je obnorela, pa tudi opolnomočila svet. Slovenci nismo izjema. Iz Si.mobila, skorajšnjega A1, khm, so sporočili, da so njihovi uporabniki v letu 2016 prenesli rekordnih 10 milijonov GB podatkov.

Kljub dejstvu, da SMS in MMS sporočila ostajajo med najbolj priljubljenimi oblikami komuniciranja – samo v decembru so jih Si.mobilovi uporabniki poslali več kot 98 milijonov –, je lansko leto zaznamovala skokovita rast uporabe mobilnega interneta. Skupno so Si.mobilovi uporabniki v letu 2016 namreč prenesli za 96 % več podatkov kot leto prej. Dnevni rekord v uporabi mobilnega interneta je bil dosežen ob smučarskih poletih v Planici, ko je bila povprečna dnevno prenesena količina podatkov Si.mobilovih uporabnikov kar podvojena.

Uporaba mobilnega interneta tudi v prazničnih časih beleži skokovito rast. Si.mobilovi uporabniki so tako v zadnjem mesecu lanskega leta prenesli prek 1 milijon GB podatkov, kar je 78 % več kot v decembru 2015. Na prednovoletni večer in na prvi dan novega leta so tako Si.mobilovi uporabniki prenesli več kot 6 % celotnega decembrskega prenosa podatkov.

SMS-i in MMS-i seveda ostajajo v modi. Si.mobilovi uporabniki so v letu 2016 skupno poslali več kot 1,139 milijarde  SMS in MMS sporočil. Vsako uro v letu 2016 so tako Si.mobilovi uporabniki v povprečju poslali nekaj več kot 130.000 SMS in MMS sporočil. Na zadnji dan lanskega leta in prvi dan leta 2017 pa so skupno poslali skoraj 9 milijonov sporočil SMS in MMS.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.