24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Varnostna rešitev brez roka trajanja

1 min read

Podjetje Kaspersky Lab je ob najavi najnovejše različice svoje paradne varnostne rešitve Kaspersky Internet Security – multi-device poskrbelo za odpravo oznake letnice. V preteklosti bi tale “KIS” nosil oznako 2017, sedaj te več ni, saj se bo rešitev sproti posodabljala.

Varnostni program, namenjen najrazličnejšim napravam, uporabnikom zagotavlja dodatne možnosti za upravljanje internetne zaščite in varnosti njihovih podatkov. Kaspersky Internet Security – multi-device je na voljo za naprave z operacijskimi sistemi Windows, Mac in Android. Te varuje pred zlonamerno programsko opremo, nevarnimi spletnimi stranmi, spletnim sledenjem, prevarami in krajo denarja.
kaspersky-internet-security-multi-device
Kaspersky Labove rešitve za operacijski sistem Windows letos združujejo številne nove zmogljivosti. S pomočjo funkcije »Secure Connection« lahko uporabniki zaščitijo svoje podatke, da le-ti med nezaščiteno povezavo na internet niso prestreženi. Dodatno lahko zakrpajo potencialne varnostne pomanjkljivosti na svoji napravi s funkcijama »Software Updater« in »Software Cleaner«. Slednja je posebej zanimiva.

Po podatkih Kaspersky Labove raziskave ima 34 odstotkov uporabnikov na napravi shranjene programe, ki jih ne uporablja. Poleg zasedanja spomina na napravi, takšno shranjevanje programov kibernetskim kriminalcem ustvarja priložnosti za prodor v sistem. Funkcija Software Cleaner pregleda vse nameščene aplikacije na računalniku in označi tiste, ki predstavljajo potencialno tveganje. Uporabniki včasih niti ne vedo za določene aplikacije, nameščene na napravi, ali pa se ne zavedajo njihovih možnih negativnih vplivov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.