24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Debitela od 1. junija ne bo več

2 min read

Uporabniki storitev pri operaterju mobilne telefonije Debitel so pred prvomajskimi prazniki dobili obvestila, da bodo od 1. junija 2016 preusmerjeni na druge, Telekomove pakete. S tem datumom bodo namreč Debitel pripojili k Telekomu Slovenije. Načeloma naj bi pri Telekomu poskrbeli, da bodo novi paketi podobni kot stari, a lahko se razlikujejo – tako po vključenih storitvah kot po ceni.

Družba Debitel je naročnikom svojih mobilnih storitev obvestila o nameravani spremembi poslala z osebno direktno pošto. 1. junija 2016 bodo uporabniki Debitela postali uporabniki Telekoma Slovenije, naročniki Debitela pa s tem dnem preidejo na izbrane naročniške pakete Telekoma Slovenije. Vsak Debitelov uporabnik je prejel informacijo, v kateri paket Telekoma Slovenije bodo spremenili njegovo obstoječe naročniško razmerje. Splošno informacijo so objavili tudi na spletnbih straneh obeh operaterjev.

debitel

Sprememba bo prizadela tudi predplačniške uporabnike Debikartice, a zaradi anonimnosti njim obvestil niso pošiljali na dom. Na kratko: vsi predplačniški uporabniki bodo od 1. junija postali uporabniki Telekomovega predplačniškega sistema Mobi, pri čemer telefonska številka in kartica SIM ostaneta nespremenjeni, vse dobroimetje na računu Debikartice pa bodo samodejno prenesli na račun Mobi. Polnjenje računa bo možno tako z vrednotnicami za polnjenje Debikartic (do izteka veljavnosti) kot s tistimi za polnjenje računa Mobi. Nakup novih vrednotnic za polnjenje Debikartic po 1. juniju ne bo več možno.

Nasveti ZPS:
1. S Telekomovim paketom ste zadovoljni: Ni vam treba storiti ničesar, storitve boste tudi po 1. juniju uporabljali tako kot do zdaj, le račun vam bodo po novem poslali iz Telekoma Slovenije in ne iz Debitela.
2. Ostali bi pri Telekomu, a vam paket, ki so ga izbrali za vas, ni všeč: Do 1. junija 2016 ne storite ničesar, saj bi za spremembo paketa plačali 20 evrov. Med 1. junijem in 31. julijem 2016 pa lahko izbrani paket brezplačno zamenjate za katerega koli drugega (tudi cenejšega).
3. Sprememba vam ne ustreza in ne bi radi ostali pri Telekomu: Do 31. maja 2016 lahko odstopite od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Seveda pa morate prej poravnati zapadle in neplačane obveznosti, med katere sodijo tudi tiste iz naslova nakupa terminalske opreme po akcijski ceni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.