28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsung za mobilni minimalizem

2 min read

Samsung je predstavil svoj doslej najtanjši mobilni telefon, mini M5 je debel vsega 4,5 mm. Majhne so tudi njegove preostale mere, z vidika strojne opreme pa se zdi za današnje razmere podhranjen. V imenu tudi nima oznake Galaxy, saj ne gre za pametni (androidni) telefon, ampak zgolj izpopolnitev klasičnega mobilnika. Kot so zapisali v korejskem podjetju, so namreč z raziskavami med uporabniki ugotovili, da si marsikdo še vedno želi majhnega, preprostega, lepega in funkcionalnega telefona in zgolj osnovne funkcionalnosti.

Samsung-mini-M5-7samsung-m5

V Samsungu so telefon označili kot idealno napravo za hipstersko generacijo, »ki si želi odmika od vsakdanje norije in nenehnega preverjanja obvestil z družabnih omrežij, e-pošte in drugih storitev.« Telefon, po kakršnih v dobi »pametnih« izdelkov običajno posegajo le še starejši, so prilagodili za mlade. »Prepričani smo, da bodo po tem telefonu posegali kupci vseh generacij, ki bodo v njem prepoznali ali estetsko glavno komunikacijsko sredstvo ali idealno spremljevalno napravo pametnemu telefonu,« so še zapisali.

Samsung-mini-M5-1  Samsung-mini-M5-9

mini M5 poleg klicev (v omrežju 2G) in sms-ov omogoča še sprejem radia, ima povezljivost bluetooth in zaslon(ček) OLED z ločljivostjo 320 x 240 pik, med »aplikacijami« so alarm, kalkulator in koledar. Fotoaparat so namerno izpustili, tudi tistega za selfije. Vse za to, da bi telefon povzročal čim manj stresa pri uporabi in distrakcij od drugih pomembnih stvari v življenju. V Samsungu so prepričani, da je vse našteto, tako sam izdelek, kot sprememba v načinu življenja, ki ga prinaša, vreden sto evrov, kolikor bo telefon stal, ko maja pride v prodajo. Iz operaterskih krogov je že slišati, da ga bodo v svojih paketih ponujali za en evro. Poleg črne različice, ki jo je proizvajalec pokazal najprej, bo telefon malo kasneje na voljo še v beli in rožnati barvi.

Samsung-mini-M5-4Samsung-mini-M5-6

Samsung-mini-M5-3Samsung-mini-M5-5

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.