25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Huawei z IKT-rešitvami osvaja Slovenijo

2 min read

Danes je bil za kitajskega proizvajalca telekomunikacijske opreme, strežnikov in potrošniške elektronike povsem navaden dan. Za Slovenijo pač ne. Podpis pogodbe o strateškem partnerstvu s podjetjem Smart Alterna bo razveselil številna podjetja, ki so iskala visoko učinkovite, zanesljive in cenovno sprejemljive IKT-rešitve. Te bodo že z aprilom ponujali prvi člani partnerske mreže, in sicer sistemska integratorja Unistar in SmartIS ter podjetje Sfera. Nabor Huaweijevih poslovnih rešitev bo sprva osredotočen na strežnike in sisteme hrambe ter opremo za računalniška omrežja pa tudi na brezprekinitvena napajanja.

»Huawei je med najbolj inovativnimi informacijsko-komunikacijskimi podjetij na svetu, ki na enem mestu zagotavlja celovit nabor tehnologij in rešitev za vse tipe uporabnikov. Zato smo počaščeni, da smo na Slovenskem tržišču pridobili partnerje, ki imajo znanje in izkušnje, s katerimi bodo podprli našo rast in prepoznavnost tudi v tem delu Evrope,« je dejal Jack Wei, izvršni direktor za regijo Balkan v Huawei.

Huawei_Smart_Alterna

Slovenska javnost pozna Huawei kot tretjega največjega svetovnega proizvajalca pametnih telefonov, ki je v lanskem letu ustvaril 44,3-odstotno rast na tem tržišču, ob tem pa je četrti največji proizvajalec strežnikov na svetu. Podjetje, ki je leta 2015 ustvarilo 60,8 milijarde evrov prihodka, je zadnjih letih zraslo v vodilnega ponudnika celovitega nabora informacijsko-komunikacijskih tehnologij za telekomunikacijske operaterje, podjetja in končne potrošnike. Po podatkih mednarodne patentne organizacije World Intellectual Property Organization je Huawei lani vložil 3.898 patentov, od tega je bilo 1.953 prijav na Evropski patentni urad, in zasedel prvo mesto med svetovno tehnološko elito. Svetovna raziskovalna hiša Gartner ga po svojih meritvah uvršča v sam vrh ponudbe na številnih področjih, od naprav za majhna brezžična omrežja do podatkovnih rešitev za računalništvo v oblaku, big dato in superračunalnike.

»Naši načrti za Slovenijo so velikopotezni. Najprej bomo ponudili rešitve za poslovne uporabnike in pričakujemo, da bomo v treh do petih letih dosegli 15 do 20-odstotni tržni delež. V nadaljevanju bomo ponudili tudi nabor potrošniških izdelkov, na primer tablične in prenosne računalnike ter omrežne naprave za pametne domove,« je razložil Miran Boštic, predsednik uprave podjetja Alterna Intertrade d. d..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.