24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Zdaj še barvne kvantne pike

2 min read

Philips kot prvi proizvajalec računalniških monitorjev uvaja tehnologijo prikaza barv Quantum Dot Color. Kot prvi je je deležen model 276E6ADSS iz družine E-Line. Prikaz barv je na ravni profesionalnih monitorjev, saj zaslon pokriva 100% barvnega spektra NTSC in 99% spektra Adobe RGB, obenem pa je monitor potrošnikom na voljo po privlačni ceni.

Novi Philips monitor s Quantum Dot Color tehnologijo

Quantum Dot Color je inovativna tehnologija uporabe nanomaterialov, ki omogoča prikaz natančnih in živih barv. V praksi monitor prikaže več kot 30% več barv kot tipični monitorji z LED-osvetlitvijo, ki so optimizirani za prikaz barv barvnega spektra sRGB. Obenem je nova tehnologija bistveno cenejša od drugih profesionalnih tehnologij prikaza barv, monitor pa za prikaz slike porabi 25 odstotkov manj električne energije.

Quantum Dot Color tehnologija

Monitor pa ni namenjen zgolj profesionalcem, ki zahtevajo kar se da natančen prikaz barv, namenjen je vsem, ki si želijo zelo dober monitor. Razširjena barvna paleta bo dvignila kakovost uporabniške izkušnje tudi ob gledanju filmov ali ogledu/urejanju fotografij prav tako kot pri grafičnih oblikovalcih, ki želijo natančno vedeti, kako bo njihov izdelek videti, ko bo natisnjen ali izdelan.

Philips 276E6ADSS s strani

Nadpovprečno kakovost prikaza barv monitor dopolni še z vgrajeno matriko IPS-ADS, ki sliko prikazuje v polni visoki ločljivosti (Full HD) 1920 x 1080 pik in uporabniku nudi izjemno širok vidni kot (178 stopinj). Monitor je opremljen še z vrsto Philipsovih pametnih tehnologij, ki poskrbijo za natančno uravnavanje kontrasta in svetilnosti slike. Mednje sodi funkcija SmartContrast, ki samodejno prilagaja osvetlitev in prikaz barv glede na predvajano vsebino. SmartImage Lite dinamično prilagaja kontrastno razmerje, barvno saturacijo in ostrino na zaslonu prikazani vsebini. Tehnologija SmartResponse pa prilagodi odzivni čas monitorja (do 5 ms), če zazna, da ima opravka z igrami ali akcijskimi filmi. Dodatno tehnologija MHL poskrbi, da se na monitorjev zaslon preslika slika z mobilnih naprav uporabnikov, preko namenskega kabla MHL pa monitor tudi hitro polni povezane naprave. Za manjšo gnečo s kabli poskrbita v monitor vgrajena zvočnika.

Philips 276E6ADSS podstavek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.