28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

LG G5 in prijatelji

2 min read

Daleč najbolj prepričljiv izdelek prvega dne, no, predprvega, sejma Mobile World Congress je telefon LG G5 s svojim prijateljskim ekosistemom.

LGG5_2 LGG5_1

Sam telefon, ki temelji na hitrem zmajčku (snapdragon 820), je pošteno hiter, navduši pa zaslon s tehnologijo Always On. Ta stalno prikazuje uro in različna obvestila, obenem pa je njegovo samopraznjenje resnično zgledno – samo 0,8% na uro! Kamera je dobila širokokotno lečo in lahko okolico zajame s 135-stopinjskim kotom. Korejski inženirji so se izkazali še z odstranljivo baterijo, vmesnikom USB Type C, niti na režo za kartico microSD niso pozabili.

LGG5_5

A tisto, kar naredi LG G5 znatno boljši od konkurentov, je v spremljajočem ekosistemu. LG G5 ima namreč veliko prijateljev, kot praktičnim dodatkom pravijo LGjevi komercialisti. Že LG CAM Plus kamera, ki telefon spremeni v pravcati fotoaparat, bo bržkone med bolje prodajanimi, tudi zato, ker še poveča avtonomijo telefona za dobro tretjino. Da nam nič ne bo ušlo pa poskrbi kamera LG 360 CAM, ki posname prav vse v naši okolici.

LGG5_9

Z oznako 360 se ponašajo tudi očala za virtualno resničnost, LG 360 VR, ki so glede na konkurenčne izdelke močno shujšala in so posledično bistveno udobnejša. Verjemite, je le velika razlika, ali imaš na nosu 180 gramov ali pa pol kile. Obenem je LGjeva pogruntavščina celo uspela doseči še za odtenek ostrejšo sliko.

LGG5_10

 

Inženirjem bo treba verjeti, da v LG G5 vgrajen LTE dosega kar do 3x višje hitrosti, kot v modelu G4. Sicer pa se mi zdi daleč najboljša pogruntavščina krogla, ki sliši na ime LG Rolling Bot. Po tleh kotaleči se peklenšček izvaja nadzor doma, prepozna dogajanje in ga zabeleži s fotografijo ali videom. Zna celo zabavati domače ljubljenčke (dokler niso ti preveč agresivni) in jim predvajati vaš glas, deluje tudi kot daljinski upravljalnik (in posledično kot neke vrste alarmni sistem, ki vse pretenta, da ste doma).

LGG5_8

Za piko na i so Korejci naredili še upravljalca trotov (ang. dronov). Če ste kdaj poskusili upravljati s trotom, veste, da je to vse prej kot enostavno. No, zdaj dejansko je enostavno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.