29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsungovo trkanje po prsih

2 min read

Dan preživljam na dogodku Samsung European Forum. V Monaku. Lepo je. Za razliko od CESa je gneča manjša, saj so prisotni samo evropski novinarji in poslovni partnerji. Novosti so enake lasvegaškim, dodatno sem izvedel predvsem to, kdaj lahko katere izmed zelo zaželenih izdelkov pričakujemo na stari celini. Pa še to nisem čisto prepričan, da so s prodajo v Evropi istočasno mislili tudi Slovenijo.

Samsung Forum 2016 2

Nič ne de, poglejmo, na kaj letos stavi južnokorejski gigant. Evropa je zanj zelo pomembno tržišče. Niti sam ne bi uganil, da je v gospodinjstvih na stari celini vsak tretji televizor opremljen z napisom SAMSUNG. No, če smo že pri gospodinjstvih in številkah. V 80 milijonih gospodinjstvih po Evropi bomo našli več kot 100 milijonov Samsungovih naprav, njihovo število pa v zadnjih letih strmo raste. In to ne le s televizorji, monitorji in pametnimi telefoni ter tablicami. Tudi na področju hladilnikov, pralnih strojev, klimatskih naprav in celo mikrovalovnih pečic se dogaja prava ofenziva.

Samsung Forum 2016 1

Pomenljiv napredek
Veseli me dejstvo, da so Korejci končno naravnali kompas in hiperprodukcijo potrošniške elektronike začeli ciljno usmerjati. Slogan “pomenljiv napredek” veliko pove. Samsung pravi, da ne želi pozabiti na uporabnika – tehnologija ima svoj cilj v realnem svetu, praktičnost, ki jo uporabniki razumejo in vanjo verjamejo. In potem je tu še umetna pamet. Za nove rešitve velja, da če niso preproste, varne in zanesljive, preprosto niso pametne (citat s predstavitve).

Samsung Forum 2016 5

Že res, da danes napredek zadeva vsakogar. Ljudje morebiti res najprej sočustvujemo s strojno opremo, torej fizičnim ohišjem in zaslonom pametnega mobilnika, a že v naslednji sekundi nam uporabniški vmesnik in menuji ne smejo pokvariti uporabniške izkušnje. In tu je Samsung res opravil veliko delo – od upravljanja televizorjev (prihaja novo univerzalni daljinec za gospodinjstvo) ter vseh drugih pametnih naprav preko mobilnih aplikacij.

Samsung Forum 2016 3

Zdi se, da so Microsoftove govore o demokratizaciji tehnologije še najbolj resno vzeli v Seulu. Prav. Naj le doseže čim več uporabnikov.

Samsung Forum 2016 4

Sledi fotografski kolaž utrinkov s Samsungovega foruma. O posameznih novotarijah bom (še) več napisal v ločenih prispevkih.

Samsung Forum 2016 8

Samsung Forum 2016 7

Samsung Forum 2016 6

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.