20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kralj poslovnih prenosnikov

1 min read

Blagovna znamka ThinkPad je že desetletja sinonim za vrhunske poslovne prenosne računalnike. V Lenovu pa so se odločili, da bodo tudi v letu 2014 obdržali ta primat, za kar bo poleg vrste zanimivih hibridnih naprav (prenosnik in tablica) poskrbel prestižni ThinkPad X1 Carbon Touch.

TP X1 CT tipkovnica 1

Ohišje izjemno lahkega, a zelo trpežnega prenosnika (tehta vsega 1,27 kilograma) je zgrajeno na osnovi ogljikovih vlaken, prav takšnih, kot jih inženirji uporabljajo v letalstvu in motošportu. ThinkPad X1 Carbon Touch je opremljen z vrhunskim zaslonom, ki ni le občutljiv na do 10-prstni dotik, temveč po zaslugi nove matrike, poimenovane ColorBurst, prinaša še bolj ostre in pristne barve v ločljivosti 2560 x 1440 pik. Avtonomija baterije ponuja do 9 ur dela brez priklopa na električno omrežje, tistim, ki so res veliko na poti pa bo v božji dar še Lenovova patentirana tehnologija RapidCharge – ta baterijo do 80 odstotkov zmogljivosti napolni v manj kot uri.

novi Lenovo X1 Carbon Touch

Novinec prinaša svežo in po videnem na sejmu CES 2014 resnično uporabno inovacijo. Opremljen je namreč s prilagodljivo in osvetljeno tipkovnico, ki dinamično prilagaja ukaze funkcijskih tipk glede na trenutno uporabljano programsko opremo. Ultraprenosnik prav tako prepozna celo vrsto govornih ukazov ter gest uporabnika, zato je interakcija z računalnikom še bolj pristna.

TP X1 CT nacini delovanja tipkovnice

Strojna zasnova je ugledu primerna – vanj gredo le najhitrejši procesorji Intel Core, podprti z večjimi količinami pomnilnika in hitrim pogonom SSD.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.