17. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Hitro polnjenje baterij

1 min read

Najšibkejši člen sodobnih mobilnih naprav je pogosto prav baterija oziroma njihova avtonomija delovanja. Prej ali slej zahtevajo polnjenje. V Huaweiju se denimo zavedajo, da je kapaciteta baterij omejena, so se pa zato reševanja izziva lotili na drugi strani – pri polnilniku. Kitajski velikan je predstavil kombinacijo baterije in super hitrega polnilnika, ki omogoča, da se baterija napolni okoli 10-krat hitreje kot današnje baterije.

Huawei-hitro-polnjenje

Rešitev je še v fazi prototipa, a veliko obeta. Baterija zmogljivosti 3000 mAh, kakršno danes najdemo v večjih telefonih, se je denimo v petih minutah napolnila do polovice. Na demo posnetku so uporabili baterijo zmogljivosti 600 mAh (takšne zmogljivosti denimo najdemo v kompaktnih fotoaparatih) – baterija se je do 68% kapacitete napolnila v vsega dveh minutah! Impresivno, res.

https://www.youtube.com/watch?v=tUIR_E8qm8w

2 thoughts on “Hitro polnjenje baterij

    1. Pozdravljeni. Zadeva je trenutno v fazi prototipa, a glede na hiter razvoj tehnologije, jo lahko v komercialnih izdelkih po mojem mnenju pričakujemo že v letu ali dveh. Malo boste morali vendarle še počakati …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.