30. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

LibreOffice že pri petici

2 min read

Bržkone najboljši alternativni (ali pa kar primarni) pisarniški paket že več let sliši na ime LibreOffice. Kmalu po predstavitvi Windows 10 so njegovi snovalci predstavili LibreOffice 5.0, ki poleg sistemov Windows deluje tudi v okoljih Linux in MacOS X. Petica je pravzaprav deseta osrednja različica od zagona projekta LibreOffice.Gre za polno opravilen odprtokoden pisarniški paket, ki izstopa prav zaradi svojih nedosegljivih sposobnosti medopravilnosti.

Jump-w-BG

LibreOffice 5.0 temelji na uspešni družini izdaj 4.x, ki jo je namestilo več kot 80 milijonov uporabnikov, vključno z večjimi organizacijami iz Evrope in Južne Amerike. Uporabnike bo pričakal znatno izboljšan uporabniški vmesnik s kakovostnejšim upravljanjem prostora na zaslonu in prečiščenim videzom. Poleg tega ponuja boljšo medopravilnost z drugimi pisarniškimi paketi, kot sta Microsoft Office in Apple iWork, saj prinaša nove in izboljšane filtre tudi za nestandardne oblike zapisov. Izboljšave so doletele vsak modul pisarniškega paketa, ki je odslej s posebnimi gradnjami na voljo tudi za 64-bitne operacijske sisteme Windows (Vista in novejši sistemi).

Nova različica stavi na nove podvige: LibreOffice 5.0 je temeljni kamen za mobilne odjemalce na sistemih Android in Ubuntu Touch, kot tudi za prihajajočo različico pisarniškega paketa v oblaku. Posledično predstavlja mikavno platformo za razvoj in sodelovanje.

LibreOffice_kolaz
Prenove so bile deležne tudi preglednice, ki prinašajo vrsto izpopolnjenih funkcionalnosti: kompleksne formule, nove funkcije, pogojno oblikovanje, obrezovanje slik, naslavljanje tabel in še mnogo drugih. S svojo zmesjo zmogljivosti in funkcionalnosti je program Calc robustna preglednica, zrela za podjetništvo, saj zmore obvladati vse vrste delovnih obremenitev z občudovanja vrednim razponom primerov rabe.

Novi LibreOffice vsebuje še številne izboljšave uvoznih in izvoznih filtrov za dokumente, ki zagotavljajo močno izboljšano zvestobo/istovetnost pretvorjenih dokumentov. Poleg tega lahko tudi žigosamo datoteke PDF, ki jih ustvarimo z LibreOffice.

LibreOffice 5.0 v slovenščini je že na voljo za prenos z naslednje povezave: http://sl.libreoffice.org/prenosi/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.