25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

HTCjeva navidezna resničnost je Vive

1 min read

Očitno bo navidezna resničnost naslednja velika stvar. HTC je danes na sejmu MWC (Mobile World Congress) v Barceloni napovedal vstop v omenjeni segment, kjer – po mojem skromnem mnenju – še nikomur ni uspelo narediti prepričljivega izdelka. HTC meni, da bo s partnerjem Valve (iz igričarskega sveta) navidezno resničnost popeljal korak bližje  množični dostopnosti.

HTC Vive

Tako je razvil prvi celovit paket za doživljanje navidezne resničnosti HTC Vive ter obljubil preoblikovanje načina, na katerega potrošniki uporabljajo tehnologijo in doživljajo svet okoli sebe. Žal je šlo predvsem za papirnato splavitev izdelka, saj bo različica za razvijalce tem na voljo šele spomladi, potrošniki pa naj bi jo lahko kupili enkrat do konca leta.

HTC Vive tehnologijo sledenja Stream VR tracking in tehnologijo vhodnih naprav družbe Valve združuje s priznanim dizajnom in inženirskim talentom družbe HTC ter tako določa nove smernice za industrijo, ki ji do sedaj ni uspelo prestopiti faze konceptualne zasnove. O tem, kako deluje, pa kdaj drugič, mogoče že v četrtek, če mi uspe dobiti tako redkozobo odmerjene termine za preizkus novotarije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.