26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kitajski napad na mobilni olimp

2 min read

Lenovo želi po računalniškem osvojiti še svet mobilne tehnologije oziroma vsaj igrati zelo vidno vlogo v njem. Začetki so bili težki, a z novim Vibe Z Kitajci dokazujejo, da jih bo treba jemati resno. Strojno opremo in miniaturizacijo pač obvladajo.
Lenovo_VIBE_Z
Vitki Vibe Z se lahko pohvali z vsega 7,9 mm debelim ohišjem iz titana ter težo 147 gramov. Lasersko obdelana površina hrbtne strani telefona poskrbi, da ta udobno sedi v dlani uporabnika. Zunanje mere telefona določa izjemen 5,5-palčni zaslon, ki sliko prikazuje v polni visoki ločljivosti (1920 x 1080 pik) in ponuja gostoto pik 400 ppi, kar ustreza standardu 20/20 Vision. IPS matrika in senzorji dotika skrbijo, da je vsak uporabnikov dotik pravilno zaznan in prikazan, za hitro delo, pristno večopravilnost in odzivnost telefona v vsakem trenutku pa je zadolžen zmogljiv štirijedrni procesor Qualcomm Snapdragon 800 s taktom 2,2 GHz. Dva gigabajta delovnega pomnilnika v navezi s 16 GB prostora za hrambo podatkov ponujata obilo prostora za fotografije, dokumente in video posnetke.

Lenovo je za omenjeni telefon razvil lastno programsko opremo za zajem in obdelavo fotografij, ki še nadgradi odlične rezultate, katere sicer zajame kamera ločljivosti 13 megapik z zaslonko f1.8. Ta brez težav kljubuje pogojem fotografiranja ob slabši svetlobi ter vedno postreže z dih jemajočimi posnetki. Tudi kamera na prednji strani ni povprečen izdelek, nasprotno, ob ločljivosti 5 megapik je opremljena s širokokotno lečo, ki zajema motive do kota 84°. Piko na i postavita aplikaciji Lenovo Super Camera ter Super Gallery, ki uporabniku omogočita hitro in enostavno obdelovanje in urejanje fotografij. Z uporabo aplikacije Lenovo SHAREit pa lahko uporabnik enostavno deli dokumente in multimedijske vsebine z drugimi pametnimi telefoni s sistemom Android kar preko WiFi povezave.

Poleg modela Vibe Z bodo v Lenovu na sejmu CES 2014 predstavili še tri pametne mobilnike – model S930 s 6-palčnim zaslonom je ukrojen po meri multimedijskih navdušencev, S650 s 4,7-palčnim zaslonom pa predstavlja idealno izbiro za vse, ki sta jim pomembna slog in kompaktne mere, medtem ko je vsestranski A859 s 5-palčnim zaslonom namenjen mladim po srcu.

Lenovo_S930Lenovo_A859Lenovo_S650

In še najboljša novica – Lenovo z letošnjim letom končno vstopa tudi na slovensko tržišče, torej bomo novincev deležni tudi v deželi pod Alpami. Kdaj točno, še ni znano, a upal bi se ugibati, da enkrat do poletja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.