29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Sufrace 3 Pro se predstavi

2 min read

Microsoft veliko stavi ne le na programsko, temveč tudi na strojno opremo. Novo tablico Surface Pro 3 namreč tržijo kot “tablico, ki lahko zamenja prenosnik”. Hja, (pre)optimistična trditev, res. In Satyji se že tresejo hlače, ali bodo nemara uporabniki mislili isto …

SurfacePro3

Sicer pa je tablica Surface Pro 3 pošten kos železnine. Opremljena je s kar 12-palčnim zaslonom pohvalne ločljivosti 2160×1440 pik (da, razmerje 3:2!), torej nikakor ni majhna. Moči ima več kot dovolj, saj jo poganjajo najnovejši Intel Core procesorji, na voljo pa bo v različicah z do 8 GB delovnega pomnilnika, kar je dejansko bližje prenosnikom kot tablicam. Pohvalim lahko nabor priključkov USB 3.0, microSD ter Mini DisplayPort so vsekakor dobrodošli, grajo pa si zasluži odsotnost vmesnika HDMI (ali bolje rečeno miniHDMI) – prav klofuto bi prisolil inženirju, ki je zagovarjal tako odločitev. Všeč mi je pero. Če bomo s tablico zgolj brskali po spletu, naj bi njena baterija zdržala do 9 ur, v praksi pa bo ta številka nekoliko nižja.

SurfacePro3 s strani

Zgledno tanka tablica seveda poganja Windows 8.1 Pro, na njej je prednameščen tudi pisarniški paket Microsoft Office. A pravo funkcionalnost, ki jo opisuje Microsoft, tablica dobi šele z dodatki – ovitkom s tipkovnico (130 dolarjev), tudi za mrežni kabel bo potrebno kupiti/uporabiti ustrezen adapter (40 doalrjev). Kar h končni ceni, ki ni prav majhna, doda še en pomislek. Najbolj oskubljena različica (Intel Core i3, 64 GB in 4 GB RAM) bo v ZDA veljala 800 dolarjev (+ davek), najzmogljivejša pa kar 1949 (Intel Core i7, 512 GB in 8 GB RAM). Pri nas lahko seveda zamenjamo le valuto, če bi radi evropske cene.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.